Hovedinnhold

Wæhler ferdig i IFK Göteborg

* Mener klubbledelsen burde sett på prestasjon - ikke alder
* Midtstopperen ser for seg spill i Tippeligaen neste sesong

<p>FERDIG I SVERIGE: Kjetil Wæhler avbildet i Tirana foran Norges VM-kvalifiseringskamp mot Albania sommeren 2013.<br/></p>

FERDIG I SVERIGE: Kjetil Wæhler avbildet i Tirana foran Norges VM-kvalifiseringskamp mot Albania sommeren 2013.

Foto: Stian Lysberg Solum, NTB scanpix
Kjetil Wæhler (38) har fått beskjed om at han ikke får forlenget kontrakten med IFK Göteborg. - Jeg kan få plass på de fleste lag i Skandinavia fremdeles, sier midtstopperen på klubbjakt.

Denne saken handler om:

Det var før helgens bortekamp mot Elfsborg IFK-sportssjef Mats Gren ga Wæhler beskjed om at han ikke får fortsette i klubben. Begrunnelsen var at troppen skal være yngre kommende sesong.

- Jeg mener man skal se på prestasjon og ikke alder, men der er folk annerledes. Man har ulike sportssjefer med sine tanker og meninger. Fotball handler om å prestere bra og vinne kamper med de beste spillerne. Jeg kan nok få plass på de fleste lag i Skandinavia fremdeles. Det er jeg ikke redd for å si. Jeg vet hva jeg står for og har fremdeles mange gode år igjen på fotballbanen, sier Wæhler til VG.

Oslo-gutten startet sin karriere i 1992, og har tidligere vært innom Lyn, Wimbledon, Moss, Vålerenga og Aalborg før han flyttet til Sverige vinteren 2012. 

Hus i Oslo

Nå ser Wæhler, som fortsatt har hus i Oslo, for seg en retur til Tippeligaen. 

- Jeg vurderer alt som kommer, men det kan være litt trøblete å begynne opp et annet sted i Norge nå. Vi skal hjem til Oslo og bli boende der før eller senere. Å flytte tilbake var vår første tanke. Vi har fire barn og skal planlegge skole og barnehage. Det er et puslespill, sier Wæhler.

38-åringen var både før årets sesong og i sommer aktuell for flere norske klubber. I mars var det kun et IFK-nei som hindret en overgang til fjorårets seriemester Strømsgodset. Det gjentok seg også i sommer da en overgang tilbake til Norge var aktuelt.

- Det er jo litt spesielt. Min sønn på 9 år spurte her hvorfor de ikke kunne slippe meg i sommer hvis jeg uansett ikke skulle få ny kontrakt. Klubben tenker på sin egen situasjon, og sånn er det bare. Jeg har spilt fotball på høyt nivå i 20 år med opp- og nedturer. Jeg vet hvordan mekanismene er, men jeg liker å vite hva som skjer tidligst mulig. Sånn sett er det jo litt både og at de ikke kunne slippe meg tidligere. Men nå skal jeg ha fokus på å prestere ut sesongen. Jeg har vært proff i alle år, og skal være det nå også, sier midtstopperen.

Vil ikke på tribunen

- Du frykter ikke få tilbud fremover med tanke på at du nå er blitt 38 år?

- Jeg er ikke redd for noe som helst. Vi får se hva som dukker opp. Jeg har ikke fremtiden foran meg fotballmessig, men her handler det om å prestere. At alder bare er et tall har jeg sagt i mange år. Og det har jeg også vist gang på gang. Det er fortsatt morsomt å trene og spille fotball. Kropp og hode er i bra form. Min kjærlighet til fotballen er såpass stor at det vil være for ille å gi seg når man presterer bra. Jeg kan ikke sitte på tribunen å se andre lag spille samtidig som jeg vet jeg kunne gjort det bedre selv.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball