Hovedinnhold

Klubbløs Braaten kan bli Hammarby-spiller

•  Sportssjefen: - En kjempegod spiller som står uten kontrakt

<p>TIL SUPERETTAN? Daniel Braaten, her foran kampen mot Kypros i fjor, avslo et tilbud fra Skeid, og nå kan Hammarby bli hans neste klubb.<br/></p>

TIL SUPERETTAN? Daniel Braaten, her foran kampen mot Kypros i fjor, avslo et tilbud fra Skeid, og nå kan Hammarby bli hans neste klubb.

Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix
Daniel Braaten (32) dukket tirsdag opp på Hammarby-trening. Dersom Oslo-gutten imponerer, kan han bli den femte nordmannen i Superettan-klubben.

Denne saken handler om:

Det var kompisen Jan Gunnar Solli som spurte om Braaten fikk være med for å holde seg i gang da han har stått uten klubb siden oppholdet i FCK tok slutt i vår.

– Daniel er på besøk hos sin gamle kompis i Stockholm og holder seg i gang med å trene litt. Her i Hammarby byr vi på det, sier Solli til VG og smiler.

– Han har fokus på å holde seg i så bra form som mulig siden en overgang dessverre strandet i sommervinduet, fortsetter Solli.

 – Daniel skal trene litt med oss. Noe mer er det ikke snakk om foreløpig, men man vet aldri hva fremtiden bringer, sier Hammarby-sportssjef Mats Jingblad til VG.

Han er selv i Spania og så ikke dagens økt hvor Braaten deltok. Siden 32-åringen er klubbløs kan han signere for en ny klubb selv utenfor overgangsvinduet.

 – Men det er en kjempegod spiller som står uten kontrakt, kommenterer Jingblad.

Jan Gunnar Solli, Lars Fuhre, Fredrik Torsteinbø og Lars Sætra har alle spilt en sentral rolle i Hammarby-laget som nå leder Superettan og drar flere tilskuere på kampene på Tele 2 Arena enn noen annen svensk klubb selv på øverste nivå.

Etter det VG forstår har flere franske klubber på nivå to samt lag i Hellas og Tyrkia vist interesse for Braaten i sommer, men 32-åringen er fortsatt klubbløs. Han har spilt kun 33 minutter fotball - i privatlandskampen mot Frankrike i slutten av mai - siden han samme måned fikk beskjed om at avtalen med FCK ikke ble forlenget.

Braaten har trent godt for seg selv og med moderklubben Skeid mens han har oppholdt seg i Oslo i sommer, men ønsket ikke å knytte seg til 2. divisjonsklubben for å få kamptrening menshan ventet på et bedre tilbud.

 – Daniel har sett bra ut på Skeid-trening, det bør han også gjøre, men han hadde ikke gjort seg bort på trening med noen norsk klubb. Han holder fortsatt internasjonalt nivå og kunne sikkert spilt i Frankrike, for et lag på bedre del av tabellen i Bundesliga, i Belgia og Nederland eller liknende. Daniels potensiale så man da han spilte mot Juventus. Da var han FCKs beste spiller. Det sier en del om hva han har inne, og det er det som har gjort ham så spennende i mange år. Han har høyere toppnivå enn mange norske fotballspillere, sa trener Kjell Sverre Hansen Wold til VG tidligere i høst.

Han var samtidig klar på at Braaten ikke har noen som helst planer om å legge opp. Nå kan Oslo-gutten bli en del av den tradisjonsrike Stockholms-klubben på vei tilbake til toppen etter mange magre år.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball