Hovedinnhold

Aleesami-perle da IFK forsvarte serieledelsen

** Svensk avis: – Landslagsklasse

(IFK Göteborg-Häcken 4-0) Haitam Aleesami (24) scoret sitt første Allsvenskan-mål da hans IFK Göteborg forsvarte serieledelsen med seier i byderbyet.

Denne saken handler om:

– Veldig moro med mål, sier Aleesami til VG etter kampslutt.

Nordmannen er i superform, og han var toneangivende da IFK kjørte over byrival Häcken søndag ettermiddag. Først viste han seg frem med målgivende pasning da vertene gikk opp til 2-0 etter en drøy time.

Så scoret han sitt aller første mål i Allsvenskan da han satte inn 4-0-målet på nydelig vis rett før slutt. Aleesami fosset frem og dunket ballen i utagbart i krysset.

– Jeg tar meg inn i banen, spiller vegg med Mikael Boman, legger ballen til rette og skyter med høyre. Det var en god avslutning, erkjenner forsvarsspilleren.

LES OGSÅ: Norsk back er årets forsvarer halvveis i Allsvenskan

Tabelltoppen

1. IFK Göteborg +22 41p

2. IF Elfsborg +16 41p

3. AIK +13 39p

4. IFK Norrköping FK +12 39p

5. Malmö FF + 14 37p

6. Djurgården +11 36p

24-åringen ble hentet fra Fredrikstad til «Blåhvitt» i forkant av sesongen, og han har spilt hvert eneste minutt i de 20 første serierundene. Sammen med landsmann og forsvarskollega Thomas Rogne har han nektet motstanderne å score mer enn 12 mål.

Det er desidert færrest i den svenske toppdivisjonen, og heller ikke søndag ble det baklengs. I tillegg havnet altså venstrebacken på scoringslisten.

– Det viktigste var en god prestasjon av laget og tre poeng. Vi vinner matchen fortjent og er solide i alle deler av banen, mener Aleesami.

Søren Rieks scoret de tre første målene til IFK.

LES OGSÅ: Mener Haitam er mann for Norge

Slik oppsummerer svenske Expressen kampen:

– Rieks sto for et hat trick, Emil Salomonsson, John Alvbåge og Mads Albaek har dominert på sine posisjoner, men det kan like gjerne være Aleesami som har vært aller best i dag. Landslagsklasse.

PS: Häcken ble redusert til ti mann allerede etter en halvtime, da Jasmin Sudic fikk direkte rødt kort.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball