Hovedinnhold

Rösler: - Dette handler ikke om meg

DRAMMEN (VG Nett) (Strømsgodset - Molde 1-3) Med Uwe Rösler i shorts og treningsdrakt på sidelinjen, viste Molde-spillerne at magien ikke er tapt.

Denne saken handler om:

Spill Tippeligaen Manager


  • Konkurrer om fete premier, heder og ære når eliteserien starter opp igjen 4. juli.
  • Kjøp spillere for 50 millioner kroner.
  • Konkurrer mot tusenvis av andre managere.
  • Lag ditt drømmelag her!

Så ble også Molde påvirket av «ny trener-effekten». Tross rødt kort til viktige Makhtar Thioune etter 58 minutter ble det en bunnsolid seier for bunnlaget fra nordvestlandet. Og det mot hjemmesterke Godset.

VG Nett-leser:
Er bare å gratulere Molde med 3 poeng. En halvveis kamp på alle måter av våre blå gutter.
Diskuter her!

- Dette handler ikke om meg, men om spillerne. Det er ingen som drar på kamp for å se på treneren, sier Uwe Rösler til TV 2 etter kampen.

Supporterne i Tornekrattet hadde med seg et stort banner med bilde av Kjell Jonevret, den forrige Molde-treneren, som de viste frem før kampen. Det synes Rösler bare er flott.

VG LIVE:Se intervju med Rösler her!

- Det er fantastisk å se supportere som setter pris på min kollega. Kjell gjorde en god jobb her, sier Rösler.

Fabelaktige mål

Etter åtte minutter av kampen eksploderte plutselig oppgjøret mellom Strømsgodset og Molde. Hjemmelaget åpnet best, men det var bortelaget og nedrykkskandidat Molde, som satte ballen i nettmaskene først.

VG LIVE:Se alle høydepunktene fra kampen her!

Fjorårets store eliteseriespiller, Makhtar Thioune, fikk ballen på venstre side av 16-meteren. Han lekte seg litt med Godset-forsvarerne før han så Thomas Holm stå helt alene på 12 meter midt foran mål. Han traff godt på volley og feide ballen til venstre for Adam Larsen Kwarasey i Godset-buret. 0-1 på Marienlyst stadion 13. september går ikke i glemmeboka tidlig for MFK-supporterne.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FORNØYD: Uwe Rösler kunne juble for tre poeng i sin debut som Molde-trener. Foto: Scanpix
FORNØYD: Uwe Rösler kunne juble for tre poeng i sin debut som Molde-trener. Foto: Scanpix


Molde ble aggressive etter å ha gått opp i ledelsen, og viste frem litt av fjorårets Molde-magi. En klarering gikk i retning Holm på 17 meter før pause, og han banket ballen mot mål der Thioune styrte inn 2-0 til gjestene.

Ineffektive Godset

Etter 35 minutter fikk Godset uttelling da Muhamed Keita dro seg forbi Magne Simonsen på venstrekanten, og kom alene mot Bugge Pettersen. Fra skrått hold la han ballen til side for Moldes sisteskanse, og dermed sto det plutselig 1-2.

VG LIVE:Se Keita redusere!

De siste 15 minuttene av første omgang var preget av mye Godset-sjanser, men både et godt Molde-forsvar og en solid Bugge Pettersen holdt unna til pause.

Rødt kort

Etter hvilen så både hjemmelag og gjester ut til å ha fått enda mer krutt i beina, og tempoet og temperaturen var minst like høy som i kampens første halvdel.

Etter en duell, og påfølgende opphisset krangel mellom Thioune og Riddez, blåste Hauge spillet i gang igjen, og løp med ryggen til. Thioune løp rett bak Riddez, og så tilsynelatende ut til å se i bakken og løpe rett framover, men Riddez så samtidig ut til å bli hektet av Thioune som fortsetter som om ingenting var skjedd.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SCORET: Muhamed Keita sto for hjemmelagets scoring i kampen. Foto: Scanpix
SCORET: Muhamed Keita sto for hjemmelagets scoring i kampen. Foto: Scanpix


Etter høylytte protester fra samtlige på Godset-benken mot fjerdedommeren, som dermed vinket til seg Hauge og ga sin vurdering av situasjonen. Da plukket Hauge det røde kortet opp av baklomma, og en av Moldes sterkeste spillere måtte gå av banen allerede etter 58 minutter.

VG LIVE:Se situasjonen her!

- Jeg så det ikke, men fjerdedommeren var veldig sikker. Vi må snakke med Thioune. Vi er fortsatt nede i sumpa, og har ikke råd til å miste flere spillere, sier Uwe Rösler.

Molde nektet å gi opp etter utvisningen, og fikk betalt bare tre minutter etter det røde kortet. Larsen Kwarasey bommet totalt på et tilbakespill, og ballen havnet hos Djiby Fall på hjørnet av 16-meteren som bredsidet ballen i åpent mål.

VG LIVE:Se målet til Fall!

- Synd, men slikt skjer. Gutta sto på bra, men vi klarte ikke å skape nok, sier Godset-trener Ronny Deila, som hadde flere hete diskusjoner med Rösler underveis.

- Det var bare surr. Det er greit å stå og hyle hele kampen, men dommeren dømmer. Han er bra nok, sier Godset-treneren.

VG LIVE:Se intervju med Deila her!

Lovende talent

Etter 70 minutter satte Ronny Deila inn sitt nye stortalent, Mohammed Abu (18), som er på utlån fra Manchester City. Han imponerer glimtvis med gode mottak, smarte pasningsvalg og en meget god skuddfot. Tre minutter før slutt sendte han avgårde et knallhardt skudd fra 20 meter som gikk i tverrliggeren og over.

Etter 78 minutters spill fikk Muhamed Keita kampens største mulighet. Molde-back Simonsen misset, og Keita fikk ballen alene mot Bugge Pettersen. Godset-kanten ble for ivrig, og blåste ballen over mål.

VG LIVE:Se alle målene fra serierunden her!

Godset fortsatte jaget mot Molde-buret de siste ti minuttene, men hadde tydelig store problemer med uttellingen. Deila mener laget også sliter i andre enden av banen.

- Vi var rett og slett dårlige defensivt. Da ble det vanskelig å bryte gjennom et kynisk Molde-lag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball