Hovedinnhold

Hevder Ødegaard har vært på Real Madrids treningfelt i dag

VG erfarer:
** Real Madrid leder kampen om vidunderbarnet
** Ga pappa Ødegaard en overveldende mottakelse
** Tilbys plass i A-stallen sammen med Ronaldo og Co

<p>HØY TEMPERATUR: Det koker fremdeles massivt rundt Martin Ødegaard. Her er han på flyplassen i Valletta før EM-kvalifiseringskampen mot Malta i høst.<br/></p>

HØY TEMPERATUR: Det koker fremdeles massivt rundt Martin Ødegaard. Her er han på flyplassen i Valletta før EM-kvalifiseringskampen mot Malta i høst.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
En av de mest profilerte Real Madrid-journalistene i Spania mener å vite at Martin Ødegaard (15) har vært på besøk hos gigantklubben mandag.

Denne saken handler om:

«Real Madrid ønsker å signere Martin Ødegaard (15 år, norsk). Han var på Valdebebas for andre gang i dag», skriver den spanske journalisten José Luis Sanchez på sin Twitter-profil.


Sanchez er ansatt i den spanske TV-kanalen La Sexta og er kjent som en av de journalistene som er tettest på Real Madrid.

VG har ikke kommet i kontakt med Ødegaards far Hans Erik Ødegaard i dag. Agent Tore Pedersen, som etter det VG erfarer har formidlet Real Madrids interesse, ønsker ikke å si noe som helst om saken.

- Jeg har ingen kommentar, sier Pedersen.

Den spanske sportsavisen Marca bekrefter overfor VG at Martin Ødegaard har vært på besøk i Real Madrid i dag. En sentralt plassert kilde i klubben sier at de vil signere Strømsgodset-spilleren nå. Det er opp til stortalentet å treffe avgjørelsen. Ifølge Marca, som er «Real Madrid-avisa», har Ødegaard også vært i Manchester United og Barcelona for å se nærmere på forholdene.

Ikke aktuelt med akademi

Real Madrid var til stede for å se Ødegaard spille under Strømsgodsets hjemmekamp mot Stabæk 23. august.

Etter det VG kjenner til skal Real Madrid ha gitt familien Ødegaard et særdeles godt inntrykk. Flere kilder sier til VG at pappa Hans Erik tidligere i høst har besøkt den spanske storklubben, uten at Martin Ødegaard var med, og at han ble tatt meget godt i mot av klubbledelsen. Real Madrid skal ha vist seg fra en imponerende og overveldende side som overgår alle andre klubb-besøk Hans Erik Ødegaard har vært på.

Det er tydelig at arbeidsgiveren til superstjernen Cristiano Ronaldo er seriøst interessert i å kjøpe den norske 15-åringen.

I så fall vil det ikke være snakk om en plass på Real Madrids akademi. Både Martin Ødegaard og pappa Hans Erik har selv uttalt at det ikke er en aktuell vei å gå.

Trolig venter en plass i Real Madrids A-stall hvis det norske vidunderbarnet velger å si ja til å spille under den italienske manageren Carlo Ancelotti. Den norske 15-åringen har fått så mye oppmerksomhet internasjonalt etter sin sensasjonelle sesong at han nå er blitt et fenomen.

Nå kjemper storklubbene om å vinne kampen om Martin Ødegaard. Og Real Madrid misliker sterkt å tape fotballverdenens mest prestisjetunge signeringer.

Advarte mot Madrid

Selv har pappa Hans Erik Ødegaard holdt kortene tett til brystet om sine klubb-besøk i løpet av sesongen. Han har ikke ønsket å kommentere VGs opplysninger om at han i oktober besøkte Barcelona i forbindelse med Champions League-kampen mot Ajax.

Etter søndagens 2-0-seier over Molde sa Martin Ødegaard til VG at det ikke var fastsatt noe bestemt tidspunkt for nye klubb-besøk etter sesongen. Men i og med at både Strømsgodset og Mjøndalen, der pappa Ødegaard er assistent-trener, hadde fri i dag, kan det ha vært en passende anledning for å reise til den spanske hovedstaden.

Hvis det skulle ende med en overgang vil han bli tidenes første norske spiller i Real Madrid.

For en knapp uke siden kunne VG avsløre at Ajax er blant klubbene som har Ødegaard i søkelyset. Da advarte samtidig manager Frank de Boer 15-åringen mot å dra til Madrid. 

- Jeg kjenner ikke så godt ungdomsarbeidet til Barcelona og Real Madrid, men vet at det er store forskjeller mellom dem. I Barcelona gir de muligheten til unge spillere, mens i Madrid gjør de det nesten ikke. Bare se på laget, jeg tror Iker Casillas (33) er en av de siste som virkelig har fått prøve seg, sa han til VG.

VG oppdaterer saken

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball