Hovedinnhold

Frykter ikke «nye Rosenborg»

MØTER GAMLEKLUBBEN: Fredrik Winsnes mener Strømsgodset har en brukbar mulighet mot serieleder Rosenborg. Her i duell med RBKs Trond Olsen. Foto: SCANPIX
MØTER GAMLEKLUBBEN: Fredrik Winsnes mener Strømsgodset har en brukbar mulighet mot serieleder Rosenborg. Her i duell med RBKs Trond Olsen. Foto: SCANPIX
(VG Nett) Strømsgodsets Fredrik Winsnes har en god følelse foran kveldens kamp mot ubeseirede RBK.

Denne saken handler om:

- Jeg har vært med på såpass mye med Rosenborg at jeg ikke helt klarer å bli vettskremt av den gjengen som er der nå. Det hadde vært verre hvis Skammelsrud, Hoftun, Brattbakk og så videre hadde spilt, sier Winsnes til Drammens Tidende.

VG LIVE!Følg Strømsgodset-Rosenborg fra klokken 18.00

Av Winsnes sin generasjon er det bare Steffen Iversen og Roar Strand som fremdeles er aktive.

Midtbanestrategen gikk gradene i Rosenborg, og debuterte for A-laget i 1997. Fram til avskjeden i 2005 fikk han med seg 173 seriekamper, 58 europacupkamper, 34 cupkamper og 9 kamper i Royal League for trønderne.

Han har også spilt under nåværende RBK-trener Erik Hamrén i danske Aalborg.

- Kan like gjerne tape søndag

Rosenborg topper både serietabellen og bortetabellen foran dagens oppgjør mot Strømsgodset. Laget er ubeseiret i årets serie, og har tatt 20 av 24 mulige poeng på bortebane.

Likevel tror Winsnes at det er fullt mulig å slå trønderne.

- Rosenborg går ikke gjennom serien ubeseiret. De taper hvert øyeblikk, og det kan like gjerne skje søndag, sier 33-åringen.

- Ingen lag har rullet over oss på Marienlyst i år, kanskje bortsett fra Molde. Jeg tror helt sikkert kampen mot Rosenborg blir jevn, sier landslagsspilleren.

Også RBK-trener Erik Hamrén spår et tett oppgjør på Marienlyst.

- Strømsgodset har tatt alle sine seire på hjemmebane, og jeg forventer at vi må jobbe hardt for å ta poeng, sier han til RBKweb.

Sparer Strand

De to klubbene møtte hverandre for en snau måned siden, på Lerkendal. Den gangen vant hjemmelaget 3-0 etter tre sene scoringer. To av dem var signet RBK-toppscorer Rade Prica.

VG Nett-leser:Eneste håp må være en Storflor i bra form som vil straffe gamle lagkamerater, en Winsnes som kjenner det røkker i beina og Mattias Andersson som endelig har finni nettmaskene (...) Har jeg trua? Nei.Diskuter kampen her!

Sist møte på Marienlyst endte imidlertid med hjemmeseier, 3-2 i fjor.

Strømsgodset mangler Steinar Pedersen, som soner karantene. Også Steffen Nystrøm og Ousman Nyan er uaktuelle. RBK kan stille med toppet lag, men sparer Roar Strand for spill på kunstgress.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball