Hovedinnhold

VG erfarer:

Deila blir ny Celtic-manager

** Agent Tore Pedersen på Celtic Park i dag
** Godset-treneren kan presenteres før helgen
** Forhandlinger mellom klubbene pågår

GLASGOW NESTE: Ronny Deila vil i løpet av kort tid reise til Glasgow for å sluttføre samtalene med storklubben Celtic. Foto: Bjørn S. Delebekk
GLASGOW NESTE: Ronny Deila vil i løpet av kort tid reise til Glasgow for å sluttføre samtalene med storklubben Celtic. Foto: Bjørn S. Delebekk
Etter det VG erfarer er det bare formaliteter som gjenstår før Ronny Deila blir ny manager i Celtic.

Denne saken handler om:

I dag møtte agent Tore Pedersen klubbledelsen på Celtic Park. Flere skotske journalister sier til VG at det er forventet at Deila kommer over til Glasgow i løpet av de nærmeste dagene.

Dermed er det åpenbart at Strømsgodset-treneren er enda et steg nærmere kontrakt med Glasgow-klubben.

Samtalene mellom Pedersen og klubbledelsen skal ha pågått i ettermiddag - etter at Celtic i går kveld ba om tillatelse til å snakke med Deila.

Samtidig pågår forhandlingene mellom Strømsgodset og Celtic. Etter det VG erfarer har ikke ledelsen i SIF vært imponert over de første tilbudene fra den skotske seriemesteren. Med tanke på at klubben skal ut i Champions League-kvalifisering denne sommeren er ikke timingen for å slippe suksesstreneren optimal.

Men Deila skal nærmest ha blitt lovet å få forlate Drammen - hvis det kom et fristende tilbud fra utlandet - da han i vinter forlenget kontrakten ut 2016-sesongen.

Skotsk ekspert: Må vinne ligaen med 20 poeng.

Tore Pedersen har ikke svart på VGs henvendelser onsdag kveld, men sa dette om Celtics interesse for Ronny Deila tidligere på dagen:

- Det er bare spekulasjoner. Jeg har sett mange som har vært aktuelle. Hvis det hadde vært noe mer i det, kunne jeg ikke kommentert det uansett, meldte Pedersen til VG.

- Har du vært i kontakt med Celtic-ledelsen?

- Jeg snakker med Celtic-ledelsen ofte. Blant annet på grunn av Stefan Johansen. Jeg var senest over der på den siste seriekampen, svarte Tore Pedersen - som også er agent for Celtic-spiller Johansen, med spillerfortid under Deila i Godset.

Nå tyder alt på at de gjenforenes. I Skottlands største klubb.

VG-blogg: Jobben Deila må si ja til

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball