Hovedinnhold

Celtic bekrefter: Deila er klar

GLASGOW (VG) Skotske Celtic bekrefter at Ronny Deila (38) er klubbens nye manager.

Denne saken handler om:

- Det er en stor ære å bli den nye Celtic-manageren, en av verdens aller største fotballklubber og en klubb jeg har enorm respekt for. Jeg vil sette pris på denne muligheten og gi alt jeg har til å oppnå suksess for Celtic og våre fantastiske fans, sier Deila i en pressemelding klubben sendte ut rett etter klokken 12 fredag.

Han signerer en såkalt, «rullerende» 12-månederskontrakt, det samme som Ole Gunnar Solskjær har i Cardiff. Det vil si at den kan forlenges om ett år. VG skrev fredag at med suksess kunne Deila tjene opp imot åtte millioner i året.

VG fikk tidligere bekreftet at klubben planla en pressekonferanse kl 13.30 fredag (norsk tid), der nordmannen blir presentert som den skotske ligamesterens nye manager.

- Ronny liker å spille angrepsvillig fotball, på Celtic-måten, noe jeg vet at fansen vil like. Når den nye sesongen starter, er jeg sikker på at supporterne våre vil stå bak Ronny, det samme med spillerne, og at vi er klare for å gi Celtic suksess og fortsette å gi dem en klubb å være stolte av, sier Celtic-direktør Peter Lawwell.

At Deila og klubben har vært enige om hans betingelser, har vært klart en stund. Men Strømsgodset har Deila på kontrakt til 2016 - og har krevd sitt for at nordmannen skal få ny arbeidsgiver.

SPORTSBLOGGEN:100 millioner for Deila vil ikke hjelpe Strømsgodset

- Vi er i forhandlinger, og hvordan det ender opp, det ønsker vi ikke å kommentere, sa Strømsgodset-direktør Erik Espeseth til VG tidligere fredag formiddag.

- Men VG har gode kilder på at Celtic skal presentere Deila i ettermiddag?

- Vi er i forhandlinger. Punktum, svarte Espeseth en times tid før Celtic selv meldte bekreftelsen på sine nettsider. Rett før klokken 13.00 fredag hevder Espeseth overfor NTB at partene fortsatt var i forhandlinger.

VG meldte torsdag kveld at partene fortsatt ikke var kommet til enighet.

<p>PRESENTERES I ETTERMIDDAG: Ronny Deila blir ny Celtic-manager, som spådd de siste dagene. Her på Strømsgodset-trening i fjor høst.<br/></p>

PRESENTERES I ETTERMIDDAG: Ronny Deila blir ny Celtic-manager, som spådd de siste dagene. Her på Strømsgodset-trening i fjor høst.

Etter 221 kamper og syv sesonger med Strømsgodset går det mot slutten for Ronny Deilas praktfulle prosjekt, der han har tatt Drammen-klubben fra bunn til topp i norsk fotball. 38-åringen, som aldri fikk en landskamp som spiller, fortsetter etter alt å dømme trenerkarrieren i Skottlands desidert ledende klubb.

Neil Lennon sa selv opp jobben som Celtic-sjef i forrige måned. Ifølge skotsk presse vil den tidligere skotske midtbaneprofilen John Collins (spilte mot Norge i 1998-VM) bli Deilas assistent på Parkhead i Glasgow.

Celtic har tre strake ligamesterskap og har deltatt i Champions League de to siste sesongene. Våren 2013 spilte de 8-delsfinale mot Juventus.

- Celtic er i god stand og klubben har fått oppleve mye suksess de siste årene på grunn av det harde arbeidet Neil og hans team har lagt ned. Jeg vil fortsette det arbeidet og fortsette å levere gode opplevelser til Celtic. Jeg kan ikke vente med å ta fatt på denne oppgaven, sier Deila.

- Vi er henrykte over å ha sikret oss Ronny som ny Celtic-manager. Han er en høyt ansett person og en mann vi er sikre på vil gi klubben mer suksess. Han er en fremover-tenkende manager med en progressiv tilnærming til fotballen. Styret i Celtic vil støtte Ronny til det fulle på alle måter, og vi ser frem til å jobbe med ham, sier styreleder Ian Bankier i Celtic.

Direktør Lawwell kommer med store ord om nordmannen umiddelbart etter ansettelsen:

- Siden vi visste at han var så høyt ansett som manager over hele Europa, var Ronny en av de første kandidatene når vi skulle finne en ny manager. Etter å ha diskutert muligheten om å få ham hit nøye, er vi overbevist om at han har det talentet og den besluttsomheten som skal til for å levere positive resultater for klubben og supporterne, sier Peter Lawwell.

Som Strømsgodset-trener har Ronny Deila vunnet både cupen (2010) og serien (i fjor) i Norge. Cuptriumfen var den første på 19 år for Strømsgodset, mens Tippeliga-gullet var enda mer etterlengtet: Det var klubbens første seriemesterskap siden 1970.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball