Hovedinnhold

Start skeptiske til Mathisens serbiske morkake-kur

FØLER SEG BEDRE: Jesper Mathisen føler seg mye bedre etter behandlingen han fikk i Serbia. Starts fysioterapeut er ikke like overbevist. Foto: Scanpix
FØLER SEG BEDRE: Jesper Mathisen føler seg mye bedre etter behandlingen han fikk i Serbia. Starts fysioterapeut er ikke like overbevist. Foto: Scanpix
(VG Nett) Jesper Mathisen (24) opplever kjempefremgang etter å betalt av egen lomme for å besøke «mirakeldoktoren» i Serbia. Starts fysioterapeut er ikke like overbevist.

Denne saken handler om:

Marijana Kovacevic har behandlet en rekke toppspillere i Europa, blant annet Frank Lampard og Robin van Persie og flere Liverpool-stjerner, med sin omstridte morkake-kur.

- Jeg er fornøyd. Kvinnen er et mirakel, sa van Persie etter sitt besøk.

Les også: - Morkake fra hest skal hjelpe van Persie 

«Mirakeldoktoren», som benytter væsken fra morkaken til en hest for å hjelpe skadde fotballspillere, fikk forrige uke besøk av Starts Jesper Mathisen som selv betalte reisen til Serbia i håp om å bli kvitt sin strekkskade i hamstringmuskelen, skriver Fedrelandsvennen. Til avisen sier forsvarsspilleren at han opplever kjempefremgang etter besøket.

- Jeg er ikke helt frisk ennå, men det hjalp veldig. Da jeg dro ned kunne jeg ikke jogge, men to dager senere spurtet jeg og sparket ballen med full kraft, sier Mathisen til VG Nett.

VG LIVE: Se Mathisens eliteseriestatistikk her! 

- MR-bildene vi tok etterpå og ultralyden viste at det fortsatt sitter en skade der, sier Starts fysioterapeut, Jørgen Rostrup, som ikke vil kalle behandlingen vellykket.

SKADET MOT TIL: Mathisen sammen med osteopat Kurt Støen etter skaden på Alfheim. Foto: Scanpix
SKADET MOT TIL: Mathisen sammen med osteopat Kurt Støen etter skaden på Alfheim. Foto: Scanpix

- Resultatet viser at det ikke hadde noen særlig effekt, men han valgte å reise ned på egen risiko og egen regning. Vi anbefaler ikke spillerne våre å reise dit, for vi vet ikke hva hun gjør. Vi vet at det er et slags strømapparat og en slags væske, men jeg vet ikke mer om henne enn det som står på internett. Men Jesper fikk lov til å reise ned så lenge det ikke ville bli stukket eller skjært i ham, forteller Rostrup.

Mathisens serbiske lagkamerat, Branislav Milicevic, besøkte «mirakeldoktoren» i sitt hjemland forrige sesong. Ifølge fvn.no var det forventet at Milicevic ville være ute i tre måneder, men etter å ha betalt 25.000 kroner for Kovacevic' behandling var han tilbake etter én uke.

Sportsinteressert? Følg VG Nett-sporten på Facebook! 

- Hun gjør ting andre gjør. Det er ingen stikk eller sprøyter, men strømbehandling gjennom muskelen. De som er skeptiske vet ikke hva hun gjør. Det er ikke slik at vi kan alt i Norge, og jeg hadde reist ned igjen i morgen om jeg slo opp igjen skaden, sier Mathisen, og understreker at det ikke er noen konflikt med Start eller deres medisinske støtteapparat.

- Start har et apparat som er veldig bra, men når jeg blir skadet gjør jeg hva som helst, reiser hvor som helst og betaler det som må til for å bli frisk. Klubben var informert hele veien, forteller Mathisen til VG Nett.

Han mister helgens cupkamp mot Arendal Fotball, men håper å rekke seriemøtet med Aalesund neste helg. Da Mathisen pådro seg strekkskaden mot Tromsø 10. april anslo fysioterapeut Jørgen Rostrup at forsvarsspilleren ville være ute i fire til seks uker.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball