Hovedinnhold

Her er spilleren Myggen vil holde «hemmelig»

Christian Bolanos. Foto: Marianne Tessem, VGTV
Christian Bolanos. Foto: Marianne Tessem, VGTV
KRISTIANSAND (VG Nett) Cristian Bolanos (24) snurret rundt med landslagsback Trond Erik Bertelsen i søndagens treningskamp, og viste at han kan bli en hit i årets eliteserie.

Denne saken handler om:

Eliteseriens venstrebacker kan bare begynne å studere Starts nye høyrekant. Costaricaneren avslørte nok kvaliteter i søndagens oppgjør til at han bør bli tatt på alvor - selv om enkelte prøver så godt de kan å skjule sin begeistring...

- Jeg vil egentlig ikke si så mye om ham, for jo mindre oppmerksomhet det blir rundt ham, jo bedre er det for oss. Men han og et par andre var veldig gode i dag, sier Erik Mykland og gliser til VG Nett.

Se kampene på VG Nett:Eliteserien 2009 ser du her!

Myggen fikk bare 17 minutter da han endelig startet en kamp igjen for Start. Men de nesten 2000 tilskuerne som hadde møtt opp i Sørlandshallen fikk se et hjemmelag som hadde mer å by på enn den gamle storheten Mykland.

VGTV:Hyllet Myggen i 17 minutter

- Vi har et lag med mange artige typer, og jeg tror det skal bli morsomt for folk på tribunene uansett hvordan det går med oss. Jeg koste meg i alle fall da jeg så kampen fra sidelinjen, sier Mykland.

Dersom en spiller som Bolanos skulle slå til for nyopprykkede Start kan det bli morsomt på Sør Arena denne sesongen.

Hentet fra Danmark

Søndag var han meget sentral i begge scoringene som sørget for 2-1-seier mot Viking, og var ved flere anledninger nær ved å score selv også. Vikings venstreback, Trond Erik Bertelsen, hadde sin fulle hyre med Bolanos. Og da er det verdt å merke seg at samme mann for fire dager siden hadde god kontroll på Tyskland-stjernen Bastian Schweinsteiger.

- Det er klart jeg er fornøyd - vi vant jo i dag, gliser Bolanos til VG Nett.

VG Debatt:
"På Start tror/håper jeg at Cristian Bolanos kan bli en stor profil med sin fart og teknikk som overgår de aller fleste i TL."
Hvem tror du blir årets hit - diskutér her!

Etter to sesonger i danske Odense prøver han å få fart på karrieren i Norge. Bolanos var blant annet med i Costa Ricas VM-tropp i 2006 og har over 30 landskamper, men lite spilletid i Odense har gjort ham mindre attraktiv for hjemlandet.

- Jeg spilte fast den første sesongen i Danmark, men sist sesong ble det mindre spilletid og da var det perfekt å komme hit - jeg vil ha flere landskamper, sier 24-åringen som har signert en treårskontrakt.

Sammen med blant andre nigerianske Solomon Owello sørget Bolanos for fart og kreativitet på Starts midtbane, og det gledet trener Knut Tørum.

- Cristian har et veldig godt høyeste nivå og fungerer veldig bra sammen med de andre på midtbanen til tider. Men han har en tendens til å skulle løse litt for mye på egenhånd. Når det er sagt, så har han tilført oss masse. Han er kjempegod med ballen, kvikk og skaper ubalanse og uro hele tiden sier Tørum til VG Nett.

- Umulig!

Men det er naturlig nok ikke bare stas å komme fra varme og eksotiske Costa Rica til iskalde Norge, og temperaturene har neppe nådd de store høyder innen seriestarten om fire uker. Søndagens treningskamp var innendørs i Sørlandshallen, men Bolanos kan vente seg langt tøffere kår. Blant annet skal Start spille borte mot Tromsø på Alfheim i nest siste serierunde. Det kan bli en meget kald affære.

- Ser du fram til å spille mot Tromsø i 15 minusgrader?

- Det er jo umulig! Hvis sjefene sier jeg skal spille så gjør jeg det, men jeg skjønner ikke hvordan det skal gå. Jeg synes det er gøy med snø her, men kulden blir jeg ikke vant til.

Bolanos var stor stjerne i hjemlandet da han spilte for Deportivo Saprissa, og deltok blant annet i klubb-VM i 2005. Der ble midtbanespilleren kåret til mesterskapets tredje beste spiller -Liverpools Steven Gerrard vant kåringen.

Han havnet senere på prøvespill i Lieverpool uten å bli tilbudt kontrakt. Kontrakt fikk han litt senere i den daværende Premier League-klubben Charlton, men da fikk han ikke arbeidstillatelse og havnet til slutt i Odense.

- Han kan i utgangspunktet spille over hele linjen på midtbanen, men vi har bestemt oss for å rendyrke ham på høyre kant, slår Start-trener Knut Tørum fast.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball