Hovedinnhold

Her dunker Matta jr. inn vinnermålet for kreftsyk pappa

- Det har vært jævla tøft

KRISTIANSAND/OSLO(VG Nett)(Start - Stabæk 3-2) Jesper Mathisens frisparkmål sørget for at Start tok med seg alle poengene mot Stabæk. Målet dediserte han til sin kreftsyke far Svein Mathisen.

Denne saken handler om:

Spill Tippeligaen Manager


  • Konkurrer om fete premier, heder og ære når eliteserien starter opp igjen 4. juli.
  • Kjøp spillere for 50 millioner kroner.
  • Konkurrer mot tusenvis av andre managere.
  • Lag ditt drømmelag her!

- Det har vært jævla tøft i det siste, og skuddet var for pappa selv om det høres klisjee ut, sa Mathisen etter kampen.

Pappa Svein ble tidligere i år rammet av kreft, og uttalte i september at han «lever på lånt tid.»

- I sommer da vi fikk vite det klarte jeg ikke å fokusere på fotball. Den betydde absolutt ingenting, men alt pappa vil er at jeg skal spille fotball. Det er greit å ha noe annet å holde på med også, sier Jesper til VG Nett.

Les også: - Disse tre målene var for deg, Svein!

I kveld var det imidlertid bare glede i Kristiansand.

- Da jeg så Jesper stille seg opp sa jeg til sidemannen at han kom til å score. Det var som at jeg kunne føle det, sier Svein Mathisen til VG Nett.

DEDISERTE SCORING: Sønnen Jesper Mathisen ble matchvinner mot Stabæk og dediserte målet til sin kreftsyke far Svein Mathisen. Foto: SCANPIX
DEDISERTE SCORING: Sønnen Jesper Mathisen ble matchvinner mot Stabæk og dediserte målet til sin kreftsyke far Svein Mathisen. Foto: SCANPIX


Drømmescoring

Etter 83 minutter fikk Start frispark, og Matta jr. tok oppstilling på omkring tjue meters hold. Espen Hoff hoppet over ballen, og Mathisen klinket ballen via stolpen og i mål.

- Jeg visste at dersom han traff mål ville den gå inn. Han skyter så hardt at det er umulig å redde for keeper om han treffer innenfor, sier «Matta».

- Det var veldig mye følelser. I den store sammenhengen betyr kanskje ikke målet så mye, men pappa får i hvertfall sove godt i natt. Vi skal klare dette her uansett, sier junior.

VG LIVE: Se målet her!

Før det hadde det mildt sagt skjedd mye i Kristiansand.

Unge Avni Pepa stanget Start i ledelsen allerede etter 21 minutter, men Stabæk snudde kampen med to raske scoringer av henholdsvis Johan Andersson og Marius Helle før pause.

Det flotte utlikningsmålet til Andersson kom etter 37 minutters spill da at et hjørnespark førte til trøbbel i Start-boksen. Etter mye rot i boksen fikk svenske Andersson til slutt kastet seg rundt og brasset ballen over målstreken fra syv meter. Før det hadde ikke laget fra Bærum skapt noe som helst i Kristiansand.

VG LIVE: Se kampens høydepunkter her!

Bedre ble det ikke for Start da bortelaget også nettet på sin andre skikkelige mulighet.

På overtid i 1. omgang stanget nemlig Marius Helle Stabæk foran etter et flott innlegg av Veigar Pall Gunnarsson.

Flere sjanser

Etter Avni Pepas tidligere 1-0-scoring spilte hjemmelaget seg frem til flere gode målsjanser, men upresise avslutninger av blant andre Jesper Mathisen og Espen Børufsen førte til at Knut Tørums menn ble stående med den ene scoringen da lagene gikk til pause.

Sportsinteressert? Følg VG Nett sporten på facebook.

Før Stabæk fikk uttelling slet laget voldsomt, og midtveis i 1. omgang så det ut til at Start skulle få grei skuring på sin egen hjemmebane.

Etter pause fortsatte Start det offensive kjøret mot Stabæk-målet, og allerede fire minutter etter pause fikk Espen Hoff en kjempemulighet til å utlikne.

Den tidligere Stabæk-spilleren var så og si alene igjennom mot sin gamle lagkamerat, Jon Knudsen, og kanskje var det årene sammen i Stabæk som førte til at landslagsmålvakten hang med da Hoff fyrte løs fra 16-meter.

Ga seg ikke

Hjemmelaget ga seg imidlertid ikke, og etter 59 minutter måtte Stabæk-keeper Knudsen i aksjon igjen. Det knallharde skuddet fra serbiske Branislav Milicevic sendte Stabæk-keeperen ut i full strekk, og Knudsen fikk slått ballen unna farlig sone.

74 minutter ut i kampen fikk Espen Børufsen en gigantisk utlikningsmulighet, men venstrekanten rotet seg så tett på Jon Knuden at landslagsmålvakten til slutt fikk avverget.

Mads Stokkelien entret banen i det 76 minutter, og satte umiddelbart målvakt Knudsen på prøve. Den 35 år gamle Stabæk-målvakten fikk imidlertid fistet den harde headingen til hjørnespark.

Det hjørnesparket headet den unge innbytteren Espen Knudsen kontant i mål, og sørget for at Start fikk utlikningen de hadde presset på for.

Fortjent

Seks minutter senere sørget Mathisen for det som greit må kunne kalles en fortjent Start-seier.

Stabæk fikk noen gigantiske utlikningsmuligheter helt på tampen, men Start klarte å stå i mot.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball