Hovedinnhold

Stabæk viste mestertakter

EN NY HELT: Daigo Kobayashi scoret et vakkert mål på frispark for Stabæk. Foto: Scanpix
EN NY HELT: Daigo Kobayashi scoret et vakkert mål på frispark for Stabæk. Foto: Scanpix
FORNEBU (VG Nett) (Stabæk - Vålerenga 3-1) Daniel Nannskog brukte 19 minutter på å score Stabæks første mål innendørs. Like viktig var det nok at seriemesteren så ut som et vinnerlag igjen.

Denne saken handler om:

To kamper hadde Stabæk spilt i Telenor Arena før gårsdagens superfinale, men de ga ingen Stabæk-mål (0-0 mot IFK Göteborg og 0-1 mot Rosenborg).

Søndag kveld kom det både vakre mål og haugevis med målsjanser da Stabæk i perioder kjørte over et syltynt Vålerenga-lag.

Muligens er stallen for tynn for 30 tøffe seriekamper, men den Stabæk-utgaven som presenterte seg innendørs i superfinalen, matchet mye av det man så ute på Nadderud i fjor.

Martin-tabbe og rødt

Det tok et kvarter før de første kjente Stabæk-kombinasjonene begynte å sette seg, men nå het ikke spillerne Gunnarsson og Alanzinho, men Kobayashi og Hoff.

Men ironisk nok var det tidligere Stabæk-spiller og nåværende Vålerenga-manager, Martin Andresen, som bidro til Stabæks - og Daniel Nannskogs - første scoring i Telenor Arena.

Andresen mistet ballen håpløst til Pontus Farnerud på 30 meter. Svensken serverte så landsmann Nannskog, som skjøt på direkten fra utenfor 16-meteren.

Minuttene som fulgte dominerte Stabæk fullstendig, og både Nannskog, Espen Hoff og Jon Inge Høiland var alle svært nær å øke ledelsen.

Dårligst vinkel av alle hadde Daigo Kobayashi, men på mesterlig vis skrudde han ballen ned i Troy Perkins' høyre hjørne - direkte fra frispark.

VG Nett-leser:
Synes forresten Daigo virker veldig sulten på å vise seg fram.
Diskutér japanerens innsats her!

Det ble en helsvart førsteomgang for Martin Andresen, ikke bare hadde han skylden i Stabæks første mål. Han fikk også to gule kort og ble sendt av banen tre minutter før pause.

Rødt kort betyr i utgangspunktet at man må stå over neste kamp. Om dette blir seriestarten, eller en improvisert treningskamp
kommende uke, gjenstår å se.

Martin Andresens innsats søndag var uansett ikke eliteseriestandard.

Håp med Moa

Vålerenga, som kom hjem fra La Manga et lite døgn før superfinalen, forsøkte å omgruppere seg i 2. omgang for at ikke generalprøven skulle ende med stortap.

VG Nett-leser:
Perkins har vært VIFs beste. Han har vært den eneste gode...
Diskutér VIFs tap her!

De fikk en drømmestart etter pause da Mohammed Abdellaoue reduserte omgående. Det blir viktig for VIF å få nettopp Moa og skadde Daniel Fredheim Holm hurtigst mulig i slag, for det var seriemesteren - og ikke fjorårets cupvinner - som imponerte søndag kveld.

Palmi Rafn Palmason økte til 3-1, og Vålerenga var omtrent like svake enten de spilte med 11 eller 10 i denne kampen.

Utover i kampen fikk de litt hjelp av Stabæk da hjemmelaget løftet foten vekk fra gasspedalen.

6.362 tilskuere så superfinalen, som hadde UNICEF som sitt veldedige formål.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball