Hovedinnhold

Stabæk-talent på vei til Heerenveen

Morten (18) selges for ni millioner kroner

NY UTENLANDSPROFF: Morten Thorsby er enig med Heerenveen om en treårsavtale med opsjon på ytterligere to år. Her i møte med Strømsgodsets Iver Fossum i kampen Stabæk vant 2-1, og Thorsby var banens beste. Foto: NTB Scanpix
NY UTENLANDSPROFF: Morten Thorsby er enig med Heerenveen om en treårsavtale med opsjon på ytterligere to år. Her i møte med Strømsgodsets Iver Fossum i kampen Stabæk vant 2-1, og Thorsby var banens beste. Foto: NTB Scanpix
Stabæk-talentet Morten Thorsby (18) er bare en medisinsk test unna å bli solgt til den nederlandske toppklubben Heerenveen.

Denne saken handler om:

Etter det VG har grunn til å tro betaler klubben som ble nummer fem i den nederlandske toppserien rundt ni millioner kroner for unggutten som bare har startet fire kamper i Tippeligaen.

Heerenveens sportsdirektør Hans Vonk bekrefter at partene er nær en avtale.

- Vi er veldig interessert i Morten. Forhandlingene med Stabæk foregår i en god harmoni, og vi håper at Morten Thorsby snart spiller for Heerenveen, sier Vonk til VG.

Mandag reiser Oslo-gutten, som er flasket opp i Lyn og spilte sammen med Mats Møller Dæhli for noen år siden, til Nederland for å sluttføre avtalen.

- Det er utrolig morsomt. Drømmen om å spille i en stor utenlandsk liga er nær ved å gå i oppfyllelse. Det eneste som gjenstår, er den medisinske testen, sier Thorsby.

Vonk forteller at klubben har fulgt den offensive midtbanespilleren helt siden på La Manga i vinter. Han var også tilstede da Thorsby spilte til 8 på VG-børsen i den imponerende seieren 2-1-seieren over Strømsgodset 20. mai.

- Vi liker unge og lovende spillere fra Skandinavia. Morten har allerede kommet langt i sin utvikling, og jeg tror vi kan utvikle ham videre. En ung og intelligent spiller som passer inn i vår klubb og i vår filosofi, mener Hans Vonk.

Det er agentduoen Morten Wivestad og Mike Kjølø som har tilrettelagt for overgangen som gir økonomisk pressede Stabæk sårt tiltrengte midler.

- Jeg er veldig glad for også å kunne hjelpe Stabæk til å få inn en del penger, samtidig som jeg får realisert min drøm. Jeg tror egentlig alle er veldig fornøyd, sier Thorsby, som fylte 18 år 5. mai og har fortsatt et år igjen på videregående skole.

- Jeg kommer til å fullføre videregående skole der nede. Jeg er veldig opptatt av å bli ferdig med den. Jeg føler at jeg går til en klubb som virkelig vil satse på meg, og akkurat som Stabæk er det en utviklingsklubb. Jeg har tenkt veldig nøye gjennom dette, og gleder meg utrolig til å komme i gang. Jeg føler det er et riktig steg for meg, sier Morten Thorsby.

- Vi er ikke helt i mål før Morten har gjennomgått den medisinske testen. Vi ønsker ikke å uttale oss om overgangssummen før det er klart. Men hvis dette går i orden, så vil dette være gledelig både for klubben og for Morten. Vi har en anstrengt økonomi, og dette vil være et positivt bidrag, sier Stabæks styreleder Espen Moe.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball