Hovedinnhold

Stabæk-kompiser med felles USA-drøm

DRØMMER OM USA: Mikkel Diskerud (t.h.) har landslagskamper for U20-laget til USA, og ønsker å spille for landet i OL i London. Erik Benjaminsen har også kamper for USAs aldersbestemte landslag. Foto: Wegard Bakkehaug
DRØMMER OM USA: Mikkel Diskerud (t.h.) har landslagskamper for U20-laget til USA, og ønsker å spille for landet i OL i London. Erik Benjaminsen har også kamper for USAs aldersbestemte landslag. Foto: Wegard Bakkehaug
FORNEBU (VG Nett) Mikkel «Mix» Diskerud (19) drømmer om å representere USA under OL i London i 2012. Der kan han få selskap av lagkamerat Erik Benjaminsen (18).

Denne saken handler om:

Med amerikansk mor har Diskerud allerede representert USA i U20-VM. Det har lenge vært usikkerhet rundt hvilket land 19-åringen ønsker å representere, men Diskerud legger ikke skjul på at han ønsker å spille OL i London med USA.

- Det har vært det store målet lenge, og er det fortsatt, sier Diskerud til VG Nett.

Les også:Stabæks «Mix» lansert som USAs fotballframtid

«Mix» har spilt både for Norge og USA på ungdomsnivå, og ønsker egentlig ikke å si så mye rundt prosessen.

- Dersom jeg ikke blir funnet god nok for OL-laget om to år, utelukker jeg ikke Norge, sier 19-åringen foran dagens hjemmekamp mot Odd Grenland.

VG LIVE:Følg Stabæk-Odd fra klokken 18.00!

Feirer jul i USA

I AKSJON: Her spiller Mikkel Diskerud mot Tyskland - for USAs U20-landslag. Foto: AP
I AKSJON: Her spiller Mikkel Diskerud mot Tyskland - for USAs U20-landslag. Foto: AP

I Stabæk-garderoben har Mix etter hvert fått selskap av en spiller med relativt lik bakgrunn. Erik Benjaminsen (18) har amerikansk mor, har bodd seks år i Fresno og føler seg mer amerikansk enn norsk.

- Vi skal til USA for å feire jul sammen, forteller Diskerud.

- Jeg visste nesten ingenting om Norge før vi flyttet hit da pappa fikk jobb. Han spilte collegefotball før vi dro, forteller Benjaminsen.

Fotballinteressert? Følg VG Nett-sporten på Facebook!

For kort tid siden ble den venstrebente midtbanespilleren flyttet opp i Stabæks a-stall. Benjaminsen har sittet på benken i to kamper, men venter fortsatt på debuten i eliteserien. I likhet med Diskerud ønsker han å spille med det amerikanske flagget på brystet.

- Jeg var på en samling med det norske U17-landslaget i fjor. Etter det ble jeg tatt ut på U20-laget til USA, og spilte turnering mot Senegal og Sør-Korea, forteller Benjaminsen.

Han tror det er «Mix», samt flere artikler i amerikansk presse, som har gjort landslagsledelsen i USA oppmerksomme på hans kvaliteter. Men etter samlingen i mai har han ikke hørt noe fra statene.

- Om én uke er det EM-kvalifisering med det norske U18-landslaget. Dersom jeg spiller der, har jeg én sjanse til å bytte tilbake til USA, men det er den siste. Jeg sier ikke nei siden jeg er tatt ut, men har mest lyst til å spille for USA, innrømmer Benjaminsen, som er usikker på hva den amerikanske landslagsledelsen tenker om 18-åringens fremtid.

Samleside:Les flere fotballnyheter her!

- Det virker ikke som de er interessert lenger. Det er lettere å velge Norge siden de tar kontakt, men jeg føler meg amerikansk. Jeg brenner jo for Norge også, det er en stor ære å spille på landslaget, men det er USA jeg har i hjertet.

Gode venner

Det var først på juniorlaget for et par år siden Benjaminsen ble klar over at lagkamerat Diskerud også var halvt amerikansk. Da tok det ikke lang tid før de to midtbanespillerne fant tonen.

- Det er jo veldig spesielt at to med en slik bakgrunn spiller i samme klubb. Mix og jeg fikk god kjemi med en gang, og er gode venner. Vi har også hatt ganske lik utviklingskurve. OL i London er nok litt tidlig for min del, men det er en drøm å spille sammen med Mix for USA en dag, sier Benjaminsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball