Hovedinnhold

Stabæk får Europa League-sjanse

... takket være fair play-innsats i fjorårssesongen

SMIL, GUTTER! Stabæk, her blant annet ved Mads Stokkelien (t.h.), har slitt så langt i sesongen. Men klubben får nå sjansen til å kvalifisere seg til årets Europa League. Bildet er fra oppgjøret mot Hønefoss 16. april. Foto: Jostein Magnussen, VG
SMIL, GUTTER! Stabæk, her blant annet ved Mads Stokkelien (t.h.), har slitt så langt i sesongen. Men klubben får nå sjansen til å kvalifisere seg til årets Europa League. Bildet er fra oppgjøret mot Hønefoss 16. april. Foto: Jostein Magnussen, VG
(VG Nett) I en ellers bekmørk sesongstart, fikk Stabæk endelig en gladnyhet i ettermiddag.

Denne saken handler om:

Klubben er tildelt en plass i kvalifiseringen til Europa League i sommer.

- Vi har håpet på det en stund, og visste vi var nære, men fikk ikke den endelige beskjeden før i dag. Det er gøy, sier Stabæk-trener Petter Belsvik til VG Nett.

Tildelingen skjer fordi Norge topper UEFAs Fair Play-tabell for 2011/2012-sesongen. Stabæk kom på fjerdeplass for den norske Fair Play-tabellen, men siden de tre lagene over bæringene på denne oversikten allerede er klare for europakvalifisering, så er det Stabæk som kan glise bredt i dag.

FORNØYD TRENER: Petter Belsvik. Foto: Scanpix
FORNØYD TRENER: Petter Belsvik. Foto: Scanpix

Det har de ikke ikke gjort ofte i det siste: Etter knallharde måneder for å få på plass økonomien, har fortsatt ikke klubben vunnet etter sju serierunder. Stæbak har scoret oppsiktsvekkende tre mål på disse kampene.

- Vi har store forhåpninger om å være en del bedre i juli enn vi er nå, sier Petter Belsvik.

Utenfor banen blir bæringene politietterforsket for mulig bedrageri i forbindelse med Veigar Pall Gunnarssons overgang til Vålerenga, og osloklubbens opsjon på Herman Stengel.

UEFA-president Michel Platini brukte selv ordene «Jeg tror det er svindel» da han gjestet Norge i november.

Men altså: Saken er ennå ikke avgjort, og Stabæk får uansett gevinst for sitt fair play på banen i fjorårssesongen.

Det spilles tre kvalikrunder til neste års Europa League-sesong. Deretter venter en playoffkamp, før gruppespillet starter.

- Dette blir en ny arena og mulighet for våre spillere til å vise seg frem og ta steg. Målet er først og fremst å gå videre fra 1. runde, men alt er mulig. Nå er jo det prisgitt hva man trekker, og man vet jo at den siste kvalifiseringsrunden sannsynligvis er knallhard, erkjenner Petter Belsvik overfor VG Nett.

PS! Norge vant UEFAs fair play-konkurranse også i fjor. Da fikk Aalesund den ekstra europacupplassen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball