Hovedinnhold

«Mix» tatt ut på USAs A-landslag

TATT UT I A-TROPPEN: Stabæks Mikkel Diskerud er tatt ut i A-landslagstroppen til det amerikanske landslaget. Foto: Scanpix
TATT UT I A-TROPPEN: Stabæks Mikkel Diskerud er tatt ut i A-landslagstroppen til det amerikanske landslaget. Foto: Scanpix
(VG Nett) Stabæks Mikkel Diskerud (20) reiser til Sør-Afrika fredag for å slutte seg til det amerikanske A-landslaget i fotball.

Denne saken handler om:

- Ja, det stemmer at jeg er tatt ut, sier Mikkel Diskerud til VG Nett.

Mikkel Diskerud har amerikansk mor og norsk far, og har derfor spilt med flagget på brystet for både Norge og USA på ungdomsnivå.

- Veldig morsomt

Nå er han imidlertid tatt ut i A-landslagstroppen til verdens tredje største land. Til tross for at han ikke har spilt for USA siden U20-VM i 2009.

USA møter Sør-Afrika i «Nelson Mandela Challenge» 17. november.

- Vi fikk beskjed i dag om at han ble tatt ut i en fortropp, og reiser til Sør-Afrika for å slutte seg til laget på fredag. Det er veldig morsomt for ham, sier Jan Jönsson til VG Nett.

USA for morens skyld

Mikkel Diskerud har tidligere sagt til VG at han ville velge USA framfor Norge på grunn av moren, Susan Hagerty.

- Dette betyr mye for moren min. Jeg skylder henne det. Jeg vil spille for USA så lenge de vil ha meg, sa Stabæk-spilleren til VG i 2009.

Han markerte seg i den amerikanske trøya for alvor da han ble tatt ut til USAs U20-mannskap i forkant av VM i 2009. I en kamp mot Egypt spilte han 90 minutter, ble matchvinner og kåret til kampens beste spiller.

- Den amerikanske delen av familien min fikk tårer i øynene da de hørte om kampen, fortalte han da til VG.

VG Nett kommer med mer

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball