Hovedinnhold

«Mix» refser NFF: - Stabæk er blitt mobbeobjekter

** Mener Stabæk seigpines av fotballforbundet - men NFF avviser regel-endring

REAGERER PÅ UTSPILL: Mikkel Diskerud vil ikke ha noe av at NFF forandrer Fair Play-reglene, og uttaler seg nå sterkt mot forbundet. Foto: Scanpix
REAGERER PÅ UTSPILL: Mikkel Diskerud vil ikke ha noe av at NFF forandrer Fair Play-reglene, og uttaler seg nå sterkt mot forbundet. Foto: Scanpix
(VG Nett) Mikkel Diskerud (21) mener at NFF er ute etter å «gruse» Stabæk hvis de skulle forandre Fair Play-reglene i ettertid.

Denne saken handler om:

- Stabæk er blitt rene mobbeobjekter for NFF, skriver Mix i en epost til VG.

Bærumsklubben ligger an til å komme med i kvalik til Europa League hvis Norge blir blant de tre beste nasjonene i UEFAs Fair Play-konkurranse.

Mix reagerer etter at NFFs informasjonssjef Svein Graff på TV2 ikke utelukker at Stabæk kan miste plassen:

- Dersom det skulle komme en konklusjon i saken som betyr at NFF finner det hensiktsmessig å gå i dialog med UEFA, for å se på om det er riktig at klubben deltar i Europacup-spill eller ikke, så er det en vurdering vi må ta underveis, sa Graff på Fotballunsj på TV2 i går.

Les også:  Stabæk-leder: - Ikke feil å kalle det en heksejakt 

INGEN ENDRING: Svein Graffs uttalelser er bakgrunnen for Diskeruds epost i kveld. Foto: Scanpix
INGEN ENDRING: Svein Graffs uttalelser er bakgrunnen for Diskeruds epost i kveld. Foto: Scanpix

- Maktmisbruk

- Jeg synes det han åpner for er stygt maktmisbruk, og uverdig endring av kriterier fra NFF sin side, sier Mikkel Diskerud.

- Dersom NFF i løpet av denne uken ikke soleklart går ut og sier at Fair Play konkurransen er over, og Stabæk vant (av dem som ikke allerede har E-cup plass) og Stabæk derfor selvfølgelig skal representere Norge hvis Norge får plass, ja hvis han og NFF ikke sier dette tydelig - så kommer jeg til å ta konsekvensen av at også vi spillerne og supporterne i Stabæk er blitt rene mobbeobjekter for NFF - selv etter at vi har forsøkt å etterstrebe idealene som NFF sier de har satt for oss.

Mix viser til at han selv «har smilt og spilt videre - selv etter masse dårlige avgjørelsen både på banen og utenfor av NFFs folk».

Les også:  Stabæk-Olsen og VIF-Haakonsen pågrepet av politiet 

Stabæk-stjernen mener spillerne bør gå til drastiske skritt hvis Stabæk skulle bli dømt:

- Jeg ber alle spillervennene mine slutte å spille i Stabæk så fort som mulig. Det er bare teit å bli seigpinet av noen som forsøker å gjøre alt umulig for klubben, skriver Mix og denne «noen» er altså Norges Fotballforbund.

Ingen endring

Svein Graff i NFF bedyrer at Fair Play-konkurransen for 2011 ikke blir endret.

- Fair Play-tabellen for 2011 er basert på 30 ligakamper, og der endte Stabæk på 4.plass. Etter som de tre klubbene foran allerede har E-cup-billett, vil Stabæk eventuelt få en norsk ekstra plass i Europa League-kvalifisering som følge av Fair Play.

- Har dere vurdert å gi plassen til andre?

- Nei!

- Men du utelukket ikke på TV2 at Stabæk kunne miste plassen?

- Vi vil ikke være med på forhåndsdømmingen, men det finnes eksempler på at klubber som ikke har fått være med i UEFA-turneringer, fordi de har begått administrativt straffbare brudd. Det skjedde i Champions League så sent som denne sesongen. Men dette blir rent hypotetisk. Ved en eventuell dom må NFF gjøre seg opp en mening om hvorvidt det bør berøre Fair play plassen eller ikke.

- Derimot er det et faktum at det er ulike meninger i fotballen om kriteriene for Fair Play skal være de samme i fremtiden. Det finnes dem som mener at flere kriterier må inn - også kriterier utenom selve kampene. Det er en debatt vi må tørre å ta.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball