Hovedinnhold

Martins Vålerenga styrer mot stupet

VIF-historiens nest verste rekke tapsrekke et faktum

JOBBEN PÅ SPILL?: Martin Andresens VIF kom til Fornebu med seks strake serietap. Foto: Scanpix
JOBBEN PÅ SPILL?: Martin Andresens VIF kom til Fornebu med seks strake serietap. Foto: Scanpix
FORNEBU (VG Nett) (Stabæk - Vålerenga 3-2) Kun en gang siden Vålerenga ble stiftet i 1913 har klubben hatt en verre tapsrekke enn nå.

Denne saken handler om:


Etter 2-3-tapet mot Stabæk søndag kveld har Vålerenga sju tap på rad. Det har skjedd en gang tidligere i klubbens 96-årige historie - i 1989. Da tapte VIF ni kamper på rad og raste fra bronseplass til kvalifisering.

VGTV:SE Før Avspark: VG- og Dagbladets kommentatorer mener Martin er ferdig i VIF

Og kanskje enda mer urovekkende for spillende manager Martin Andresen er det at kun én trener har overlevd en tapsrekke på flere enn seks kamper. Det skjedde i 1968 med Haakon Windingstad...

- Dette er selvfølgelig bittert. Vi scoret to og spilte en bra kamp, men slapp inn for billige mål, sa Andresen etter kampen.

Det er statistikkguru i VIF, Jarle Teigøy, som røper den illevarslende statistikken overfor VG Nett. Det er knapt nok et tall om Vålerenga han ikke har bokført på sitt nettsted.

VG LIVE:Vi fulgte kampen direkte her!
Madsen-tabbe åpnet ballet

Ingen av lagene greide å skape store målsjanser i innledningen. Fredrik Berglund ble spilt gjennom etter et kvarter, men avsluttet svakt utenfor. VIF hadde noen cornere, men var upresise i sine fremstøt.

(saken fortsetter under bildet)

ENDELIG MÅL: Daniel Nannskog og Stabæk feirer at svensken endelig scoret igjen. Foto: Scanpix
ENDELIG MÅL: Daniel Nannskog og Stabæk feirer at svensken endelig scoret igjen. Foto: Scanpix

Unøyaktig var også Birger Madsen i markeringen av Daniel Nannskog etter 20 minutter. Henning Hauger prikket svensken på løp med en pasning fra midtstreken, og nykommeren fra Sandefjord var ute og seilte da Nannskog enkelt styrte ballen over Troy Perkins.

- Målet kom etter kommunikasjonssvikt. I tillegg slapp vi inn to dødballmål. Jeg syns gutta jobbet og spilte en bra kamp. Vi skapte også en del sjanser. Selvfølgelig er det bittert at det ble null poeng til slutt, sier Andresen.

VG LIVE:Her header Nannskog Stabæk i føringen!

Ironi blant VG Nett-leserne:
- Fantastisk stopperspill av nyervervelsen som "aldri har tapt en hodeduell.Diskutér!

Sæternes i 100 og 101

Bengt Sæternes blåste et skudd høyt over i det første VIF-forsøket på å komme tilbake i matchen.

Den satt i forsøk nummer to. Morten Berre gikk til dødlinja og la inn til Sæternes' mål nummer 100 i norsk eliteserie. Headingen fra veteranen var utsøkt, kontrollert tilbake i det hjørnet ballen kom fra.

VG LIVE:Se målet til Sæternes her
VG LIVE:Se statistikk over Sæternes' scoringer her!

Stabæk kunne kommet foran umiddelbart, men Kristofer Hæstad reddet Pontus Segerströms heading på streken.

(saken fortsetter under bildet)

JUBILERTE: Bengt Sæternes scoret sitt 100. 0g 101. eliteseriemål i 1. omgang. Foto: Scanpix
JUBILERTE: Bengt Sæternes scoret sitt 100. 0g 101. eliteseriemål i 1. omgang. Foto: Scanpix

I stedet kom nummer 101 fra Sæternes. Luton Shelton satte fart sentralt og stakk ballen til spisskollegaen i akkurat rett øyeblikk. Alene med Jon Knudsen plasserte han ballen kaldt ned til venstre. Vålerenga hadde snudd oppgjøret i hangaren - en hall Klanen ironiserte over ved å vise frem banneren "Vi vil ha utegym" før kampen...

VG LIVE:Se Sæternes score nummer to for kvelden her

Espen Hoffs Maradona-imitasjon av et raid var ett av høydepunktene de første 45 minuttene.

VG LIVE:Se raidet her!

Vålerenga-forsvaret åpnet seg som Rødehavet for Moses da Hoff la på sprang - avslutningen gikk, fortærende nok for Hoff og Stabæk, i stolpen.

Høiland umiddelbar helt

1. omgang viste prov på det mange har følt rundt Stabæk-laget i det siste. Det tette kampprogrammet har tatt på kreftene i Bærum, og laget måtte grave dypt for å ha mulighet til å komme tilbake mot Vålerenga.

Nannskog og Farnerud kombinerte vakkert før sistnevnte avsluttet svakt over fra meget god posisjon etter 54 minutter.

Det var ikke noe svakt over Daigo Kobayashis frisparkperle fire minutter senere. Japaneren gjorde det samme mot Perkins helgen før seriestart da fjorårets serie- og cupmester møttes på samme bane.

VG LIVE:Se Kobayashis mål her

Bojan Zajic prøvde seg også på et Maradona-raid, eller Hoff om du vil, men serberen ble stanset av siste Stabæk-forsvaret.

I det 74. minutt oppsto den spesielle situasjonen at Jon Inge Høiland ble byttet inn - og scoret fem sekunder senere! Martin Andresen stirret det syvende strake tapet i hvitøyet. Om sin egen posisjon i klubben sa han følgende etter kampslutt:

- Skal jeg ha drevet og tenkt på det nå? Vi jobber og bruker hver eneste dag på å bli bedre.

VG LIVE:Se målet til Høiland

VG LIVE:Intervju etter kampen: Martin lei av spørsmål om jobben

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball