Hovedinnhold

Jönsson bekymret over nivåforskjellen

STOR NIVÅFORSKJELL: Stabæk-trener Jan Jönsson var vitne til en oppvisning fra Valencia i Telenor Arena i går. Foto: Scanpix
STOR NIVÅFORSKJELL: Stabæk-trener Jan Jönsson var vitne til en oppvisning fra Valencia i Telenor Arena i går. Foto: Scanpix
FORNEBU (VG Nett) (Stabæk - Valencia 0-3) Stabæk fikk regelrett juling av Valencia. Jan Jönsson erkjenner at det gir grunn til bekymring.

Denne saken handler om:


Les også:- På grensa til pinlig
Les også:- Ikke kult å bli avkledd

Stabæk visste at de på papiret møtte et langt bedre lag i går. Likevel var det få som trodde at overkjøringen skulle bli så voldsom. Selv om motstanderen het Valencia og spiller i mektige La Liga.

- Jeg hadde ikke trodd at forskjellen skulle være så stor. Jeg trodde vel at Stabæk skulle gjøre det litt bedre. Det så ut som om Valencia spilte løkkefotball i parken, de lekte seg, sier Frode Olsen til VG Nett.

VG Nett-leser:
- Kunst, ydmykelse..kall det hva du vil
DISKUTÉR!

Etter flere sesonger i Sevilla, og som La Liga-kommentator i TV 2, vet den tidligere landslagskeeperen hva han prater om.

- Vi må bare innse at forskjellen er enorm. Kanskje vi bør spørre oss selv om hva vi trener på her i Norge. Teknikken, samspillet, individualistene - Valencia er på et helt annet nivå, sier Olsen.

Les også:Villa skrøt av norsk kunstgress

Grunn til bekymring?

Stabæk-trener Jan Jönsson tok gårsdagens nedtur med sedvanlig fatning. Svensken erkjenner at Valencia var flere hakk bedre, og at spillerne hans trolig hadde i overkant stor respekt for motstanderne.

På direkte spørsmål fra VG Nett om nivåforskjellen gir grunn til bekymring, for norsk fotball, tok han flere sekunders tenkepause, før han svarte:

- Ja, det gjør kanskje det. Litt iallfall.

- Trodde du på forhånd at dere skulle henge bedre med?

- Ja, jeg er litt overrasket over at de fikk styre såpass mye gjennom hele kampen. Jeg hadde håpet at vi skulle henge bedre med i perioder, sier Jönsson.

- Jeg hadde ikke så enorme forventninger på forhånd, men man håper jo kanskje at så store lag kan ta litt lett på en kamp mot lag som oss.

Knudsen tror på bedring

Landslagskeeper Jon Knudsen var en av Stabæks bedre spillere i går - tross tre baklengsmål. Han erkjenner at «det ikke er kult å bli kledd av» som bæringene ble foran nesten ti tusen tilskuere i går.

Likevel: Sisteskansen er ikke nevneverdig bekymret over nivåforskjellen på de to lagene.

- Vi må bare se oss selv i speilet og innse at spansk fotball er mye bedre enn norsk. Men jeg tror det blir bedre her hjemme også, etter hvert som barn og unge får trent mye på kunstgress gjennom hele året, sier han til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball