Hovedinnhold

Huseklepp merket presset før comebacket

TILBAKE MED ET BRAK: Erik Huseklepp gjorde et etterlengtet comeback i Brann-trøya, og angriperen toppet det hele med en herlig scoring. Foto: Scanpix
TILBAKE MED ET BRAK: Erik Huseklepp gjorde et etterlengtet comeback i Brann-trøya, og angriperen toppet det hele med en herlig scoring. Foto: Scanpix
NADDERUD (VG Nett) (Stabæk-Brann 0-4) En smårusten Erik Huseklepp (27) så ut til å trenge verdifulle minutter for å bedre kampformen, men så viste spissen hvorfor han er elsket i Bergen.

Denne saken handler om:

Med bare ti minutter igjen på kampuret i en kamp der Brann ledet komfortabelt 3-0, fikk Huseklepp sin første ordentlige mulighet.

VG Live: Referat fra kampen

Etter en krempasning fra innbytter Fredrik Haugen i bakrom tok Huseklepp - som ble presentert av klubben for bare seks dager siden - ballen nydelig ned på det våte gresset.

Med noen berøringer innover i banen skrudde han ballen så perfekt som det kan gjøres i lengste hjørnet.

- Det kjentes bra ut. Det var gøy å få et mål. Det var også deilig å gjøre det bra i 2. omgang. Folk har vært forventningsfulle, men det er bare gøy det, sier spissen til VG Nett.

Han er strålende fornøyd når han møter i pressesonen. Hadde han ikke scoret, ville han, slik han selv forklarer det - ikke kommet utenom spørsmål om «når kommer den første scoringen».

- Det er jo sånn at folk mener noe om «det og det». Det er klart det merker man, sier Huseklepp om presset som kommer når man returnerer fra et proffopphold og tilbake til den norske eliteserien.

Fornøyd Skarsfjord

Trener Rune Skarsfjord var godt fornøyd med den hjemvendte Brann-helten.

- Det er fint å ha han tilbake og vi har mistet eliteseriens beste spiller i Rudi Austin. Selv om det er forskjellige roller så gir det oss kvalitet i stallen. Han skal være her lenge og han får komme i gang og utvikle seg videre, sier Rune Skarsfjord til VG Nett.

Før målet hadde Huseklepp gjort lite ut av seg og virket å trenge de 90 minuttene han fikk på Nadderud i dag. Når det er sagt så var han involvert i det andre målet og hadde i tillegg en målgivende pasning til tomålsscorer Bentley.

- I 1. omgang lå de så lavt at det var lite rom, men etter hvert når det åpner seg så er han med. Erik er i god form, men må få vanen med å spille kamp jevnlig, forklarer treneren.

SCORET TO: Bentley står med åtte seriemål etter storseieren mot Stabæk i kveld. Foto: Scanpix
SCORET TO: Bentley står med åtte seriemål etter storseieren mot Stabæk i kveld. Foto: Scanpix

Skulle vært annullert

Før Huseklepps nydelige 4-0-scoring hadde lagkameratene avgjort kampen allerede før timen var spilt.

Etter 36 minutter var bortelaget i overtall inne i Stabæks 16-meter.

Kim Ojo fikk et innlegg på bakerste stolpe og headet mot lengste hjørne. Der stod Amin Askar, som etter det TV-bildene viste stod i offside, og styrte ballen med hodet mot mål.

Stabæk-keeper Jan Kjell Larsen kunne ikke annet gjøre enn å bokse ballen ut i feltet igjen mot en fremadstormende Bentley som banket ballen via bakken og i mål til 1-0-ledelse.

Selv om resultatet tilsier overkjøring hadde hjemmelaget sine muligheter før 1-0-scoringen. Både Bjarte Haugsdal og Franck Boli satte Brann-keeper Piotr Leciejewski på prøve uten uttelling.

Den lille trua Stabæk hadde ble effektivt stoppet av et bortelag som var nådeløse når de først gikk helhjertet i angrep.

- Vi er med til Brann scorer sitt første mål og derfra og ut er vi ikke med. Da vinner Brann fortjent, sier Stabæk-trener Petter Belsvik, og utdyper litt hvorfor Brann vant enkelt uten å imponere stort.

- Vi har sluppet inn veldig enkle mål i år. Vi er mange unge og urutinerte på banen og så har det vært personlige feil, sier
Belsvik.

Etter 46 og 51 minutter var kampen altså i realiteten over. Først bredsidet Birkir Mar Sævarsson inn 2-0 like etter pause fra kort hold. Bentley hamret inn 3-0, før altså Huseklepp fikk æren av å score det siste målet i sitt comeback.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball