Hovedinnhold

Hegnar refser Ingebrigt - mener Stabæk lyver

* Steen Jensen til VG Nett: - Saken burde vært håndtert annerledes mediamessig

KRITISK: Trygve Hegnar, øverst til høyre, er ikke nådig i sin dom over Stabæks håndtering av overgangssaken til Veigar Pall Gunnarsson. Ingebrigt Steen Jensen nøyer seg med å si at saken burde vært håndtert annerledes i media i den tidlige fasen. Foto: Simen Næss (VG), Jan Petter Lynau (VG) og Scanpix
KRITISK: Trygve Hegnar, øverst til høyre, er ikke nådig i sin dom over Stabæks håndtering av overgangssaken til Veigar Pall Gunnarsson. Ingebrigt Steen Jensen nøyer seg med å si at saken burde vært håndtert annerledes i media i den tidlige fasen. Foto: Simen Næss (VG), Jan Petter Lynau (VG) og Scanpix
(VG Nett) Finanskjendis Trygve Hegnar mener Stabæk fortsetter å fordreie sannheten etter at klubben i dag valgte å betale 1,6 millioner kroner til franske Nancy.

Denne saken handler om:

Dette er saken:

  • Veigar Páll Gunnarssons tidligere klubb Nancy og Stabæk inngikk en avtale om at franskmennene skulle ha 50 prosent av overgangssummen for videresalg, da islendingen ble hentet tilbake til Stabæk i 2010.
  • Stabæk solgte Gunnarsson til Vålerenga, etter å ha avslått et bud fra Rosenborg som var vesentlig høyere enn VIFs bud. Det avslørte TV2.
  • Stabæk og Vålerenga inngikk en opsjonsavtale vedrørende Stabæk-talentet Herman Stengel (16), uten at spilleren selv eller hans foreldre visste om det.
  • Stabæk avslo et bud på mer enn fire millioner kroner fra Rosenborg. VIF betalte én million kroner for Gunnarsson, og fire millioner for opsjonen. På denne måten hadde Nancy krav på kun 500.000 kroner, og ikke nærmere 2,5 millioner, som de ville fått om islendingen hadde blitt solgt til Rosenborg.
  • Stabæk hevder budene kom med én måneds mellomrom, og at det første budet ikke var akseptabelt fordi overgangssummen skulle betales over to år.
  • Stabæk mener også Gunnarsson selv valgte å gå til Vålerenga, og ikke Rosenborg. Det har spilleren selv bekreftet.

For samtidig som Stabæk åpner lommeboka, så sier klubben at dette ikke er en innrømmelse av at Nancy skulle hatt mer penger enn klubben allerede hadde fått.

Franskmennene fikk opprinnelig 500.000 kroner. I går, samme dag som norsk politi koblet seg på saken, ble det inngått en avtale om å overføre ytterliggere 1,1 millioner kroner fra Telenor Arena til Frankrike.

- Dette er en åpenbar innrømmelse av at Nancy ikke hadde fått pengene de skulle hatt i utgangspunktet, sier finansmannen Trygve Hegnar til VG Nett.

LES OGSÅ: Nå skyter Stabæk mot påtalenemnda

Angriper Steen Jensen

Redaktøren i Finansavisen er ikke nådig i sin dom over Stabæk i Gunnarsson-saken:

- Dette er typisk Stabæk i hele denne saken: De innrømmer ikke noe som helst. Klubben har fordreid og løyet hele veien med den idiotiske opsjonsavtalen. Så sent som i dag skriver VG at Stabæk hevder familien til Herman Stengel visste om avtalen, mens faren sier at de ikke var klar over den.

- Er det bra at politiet nå ser på denne saken?

- Ja, når Stabæk fortsetter å late som om overgangen og opsjonen ikke er en konstruksjon, samtidig som de betaler ut penger, så er det bra. Jeg oppfatter dette som et forsøk på bedrageri, og da er politiet pliktig til å granske saken, sier Hegnar, selv tidligere toppspiller i håndball.

Deretter kommer han med et solid spark til Ingebrigt Steen Jensen:

- Det er helt utrolig at Stabæk har en såkalt «medieekspert» i sin ledelse, sier Hegnar - og sikter til den høyprofilerte Stabæk-guruen som blant annet har drevet Dinamo Reklamebyrå.

For øvrig har Stabæk i det siste knyttet til seg medierådgiverfirmaet First House i denne saken.

LES OGSÅ: Politiet etterforsker VIF, Stabæk og RBK

Burde vært håndtert bedre

Ingebrigt Steen Jensen har blitt forelagt synspunktene til Trygve Hegnar. Han henviser til konstituert styreleder Jarl Øverby, som nå håndterer Gunnarsson-saken, og den ferske avtalen med Nancy, overfor media.

STABÆKS STEMME UTAD: Konst. styreleder Jarl Øverby. Foto: Krister Sørbø
STABÆKS STEMME UTAD: Konst. styreleder Jarl Øverby. Foto: Krister Sørbø

Steen Jensen sier likevel følgende til VG Nett:

- Vi, og ikke minst jeg, tar stor selvkritikk på måten saken har blitt håndtert mediamessig underveis. Nå føler vi imidlertid at vi snakker med én stemme.

Jarl Øverby i Stabæk har ikke besvart VG Netts gjentatte telefonoppringninger.

I en pressemelding som ble lagt ut på Stabæks nettsider i formiddag, sier han imidlertid:

- Denne avtalen er ingen innrømmelse fra Stabæk, og er inngått helt uavhengig av NFFs vurdering av den såkalte Gunnarsson-saken. Dette er en avtale for å sikre at Nancys interesser er tilstrekkelig godt ivaretatt.

Pressemeldingen sier ingenting om hvorfor Stabæk betaler ut 1,1 millioner kroner dersom de mener at Nancy ikke har krav på pengene.

Politietterforskningen fortsetter

FORTSETTER POLITIETTERFORSKNINGEN: Kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo. Foto: Frode Hansen
FORTSETTER POLITIETTERFORSKNINGEN: Kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo. Foto: Frode Hansen

VG Nett vet at Stabæk nå først og fremst ønsker å få lagt saken død, og at overføringen av totalt 1,6 millioner til Nancy er ledd i denne planen.

Kriminalsjef i Asker og Bærum politidistrikt, Nina Karstensen Bjørlo, understreker imidlertid at etterforskningen fortsetter som før:

- Vi har besluttet å undersøke saken. Dette påvirker ikke den avgjørelsen, sier hun til VG Nett.

Disse straffene risikerer de fra idretten

Påtalenemnda i NFF har lagt ned påstand om å straffe Stabæk Fotball med en bot på 500.000 kroner og Vålerenga på 350.000 kroner.

Styreleder i Stabæk, Erik Loe, er innstilt til en straff med tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 18 måneder. Sportslig leder Inge André Olsen innstilles til samme straff, mens Vålerengas sportslige direktør, Truls Haakonsen, innstilles til tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 12 måneder.

Mens Loe og Haakonsen har trådt til side fra sine stillinger, har Inge André Olsen valgt å fortsette i jobben i Stabæk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball