Hovedinnhold

Fikk hjernerystelse av en «spøk»

... og Stabæks Cole Grossman er «veldig, veldig, veldig sint...»

<p>SYKMELDT: Stabæks midtbanespiller Cole Grossman er satt på sidelinjen på ubestemt tid.</p>

SYKMELDT: Stabæks midtbanespiller Cole Grossman er satt på sidelinjen på ubestemt tid.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix
Det var ment som en spøk. Men nå er Stabæks amerikanske midtbanespiller Cole Grossman (26) sykmeldt på ubestemt tid.

Denne saken handler om:

Det skjedde på Stabæks treningsleir på Malta, og den bestemte episoden oppsto for 10 dager siden.

Stabæk skulle ha en videogjennomgang av kampen de hadde spilt mot Victoria Plzen - før møtet med Legia Warszawa. Inn i rommet kommer Cole Grossman, finner en stol, drar den ut og skal sette seg.

Smalt hodet i bakken

Men før han rekker å gjøre det, tar en annen Stabæk-spiller vekk stolen, Grossman får det ikke med seg, han klarer ikke ta seg for i fallet, og smeller i stedet hodet hardt i golvet.

Dermed bryter helvetet løs.

- Jeg ble veldig, veldig, veldig sint. Og jeg måtte virkelig ta meg sammen for å ikke gjøre noe tilbake, sier Cole Grossman til VG. Søndag var han hjemme i Norge og pleide hjernerystelsen sin mens lagkameratene spilte kamp i Gøteborg.

- Mistet du bevisstheten?

- Nei, aldri. Men jeg slo hodet mitt kraftig, og jeg har mange følelser rundt dette. Jeg er skuffet, jeg er frustrert. Men først og fremst er jeg oppgitt over at noe sånt kan skje i en fotballklubb. Det skal ikke skje. Skader kan skje på banen, men ikke på denne måten. Jeg er overrasket, og jeg er veldig sint, gjentar Grossman.

Sykemelding

- Cole Grossman er sykmeldt. Det kan jeg bekrefte. Han får medisinsk oppfølging, og han får bruke den tiden han trenger. Vi håper han blir frisk så fort som mulig, sier Stabæks sportssjef Inge André Olsen til VG.

Cole Grossman mener han aldri har hørt om noe lignende før - at en «practical joke» kan føre til sykmelding.

- Jeg hadde hatt en skade i foten, så jeg spilte ikke mot Victoria Plzen. Men jeg var klar igjen til møtet med Legia Warszawa, og jeg hadde spilt den kampen hvis ikke dette hadde skjedd, forteller Grossman.

Han sier han skjønner at medspilleren ikke ønsket å skade han, men at han likevel er forbannet – fortsatt – 10 dager etter at det skjedde.

Hverken Grossman eller Inge André Olsen vil si hvilken spiller som dro vekk stolen.

28 kamper - fire mål

- Det var selvsagt maksimal uflaks. Men jeg gjorde ingen ting galt, og så skjer dette. Jeg så ikke dette komme, det kom fullstendig overraskende, sier Cole Grossman, som spilte 28 av 30 kamper i Stabæks gode sesong i 2015. Fire scoringer og tre målgivende pasninger ble det på den amerikanske midtbanespilleren.

Han har kontrakt med Stabæk ut 2016.

- Hva tenker du om Stabæks rolle i denne saken?

- Det velger jeg å ikke kommentere, sier Cole Grossman.

Han har vært sykmeldt siden hjernerystelsen. Og Grossman har tatt situasjonen svært tungt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball