Hovedinnhold

Belsvik ny Stabæk-trener: - Vi kan overraske

TILBAKE I STABÆK: Petter Belsvik er tilbake i Stabæk - denne gang som hovedtrener. Til venstre sitter sportslig leder Inge André Olsen. Foto: Scanpix
TILBAKE I STABÆK: Petter Belsvik er tilbake i Stabæk - denne gang som hovedtrener. Til venstre sitter sportslig leder Inge André Olsen. Foto: Scanpix
OSLO/BEKKESTUA (VG Nett) Jörgen Lennartssons erstatter er på plass. Petter Belsvik (44) er tilbake i Stabæk - denne gang som hovedtrener.

Denne saken handler om:

VG Nett fikk i 11.30-tiden mandag bekreftet at det var Petter Belsvik som tar over Stabæk. Klokken 13.00 ble han presentert under en pressekonferanse på supporterpuben Onkel Blaa.

- Stabæk er en spennende klubb, og en klubb jeg kjenner godt. Rekruttarbeidet har alltid vært godt her. Det blir vesentlig også i tiden fremover. Jeg er overbevist om at vi kan overraske i 2012, sier Belsvik på pressekonferansen.

- Jeg er trygg på at vi vil få et lag som er godt allerede i 2012, sier Belsvik til VG Nett.

Han leder sin første trening på torsdag og får med seg keepertrener Pål Albertsen som assistent. Belsvik fullførte i fjor utdannelsen som kreves for å være hovedtrener i norsk toppfotball.

- Jeg har hatt som ambisjon å være hovedtrener på øverste nivå. Tilbudet fra Stabæk var spennende, det var ikke vanskelig å si ja. Jeg vet også hva jeg går til, vi hadde flere møter i romjulen og jeg fikk den informasjonen jeg trengte, sier Belsvik.

For rundt en måned siden skrev han under en ny toårskontrakt med sin tidligere klubb LSK. Denne er nå terminert, og Belsvik har signert for to år på Nadderud. LSKs hjemmeside skriver at Magnus Powell rykker opp som assistent på Åråsen etter Belsvik.

44-åringen står med hele 159 mål i eliteserien og spilte fire og en halv sesong for Stabæk. Han var toppspillerutvikler én sesong og assistent i klubben i to sesonger under Jan Jönsson før han fikk samme rolle på Åråsen i 2009. Høsten 2011 tok han over som hovedtrener sammen med Magnus Powell da Henning Berg ble sparket.

Belsvik skal lede en ung spillergruppe og er selv helt fersk som hovedtrener.

- Om jeg er hard nok? Jeg er demokratisk, men bestemt. Jeg tror på involvering, sier Belsvik.

Bæringene ansatte svenske Jörgen Lennartsson foran 2011-sesongen, men han valgte i vinter å ta over Elfsborg.

VGD: Diskuter Stabæk-fremtiden her!

VG Nett skrev fjerde juledag at den tidligere Strømmen-treneren Thomas Berntsen var aktuell for Stabæk-jobben, men slik VG Nett forstår skal han ha takket nei til et tilbud de siste dagene.

Stabæk har lagt bak seg en vanskelig sesong med økonomiske problemer og politietterforskning i forbindelse med Veigar Pall Gunnarssons overgang til Vålerenga. Klubben måtte også forlate Telenor Arena og skal spille eliteseriefotball på slitne Nadderud stadion kommende sesong.

- I fotball er det gratis å trene. Med den gruppen som er her nå, og med påfyll av noen spillere, er det absolutt mulig å utvikle dette til å bli et godt fotballag. Jeg ser på det som en fantastisk utfordring, sier Belsvik.

- Vi har mange gode unggutter, og det er om og gjøre å få beholde så mange som mulig av dem. I tillegg trenger vi noen rutinerte spillere og har mange i kikkerten. Jeg har selv laget en liste over spillere jeg kunne tenkt meg.

- Hvor mange spillere står på den?

- Mange!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball