Hovedinnhold

- Arenaen en stor fordel i Europa

TOMÅLSSCORER: Svenske Pontus Segerström tror FCK skal få slite i Telenor Arena. Foto: Scanpix
TOMÅLSSCORER: Svenske Pontus Segerström tror FCK skal få slite i Telenor Arena. Foto: Scanpix
FORNEBU (VG Nett) Pontus Segerström tror flere lag skal få slite på det raske kunstdekket i Telenor Arena. Albanske Tirana var sjanseløse.

Denne saken handler om:

Med 4-0-seier og 5-1 sammenlagt tok Stabæk seg enkelt videre til tredje kvalifiseringsrunde for Champions League. Tirana fra Albania ble enkelt bytte på Telenor Arena.

Les også:God sjanse til å slå FCK

Pontus Segerström, som nettopp har kommet tilbake etter en korsbåndsskade, scoret de første to målene før det var gått 20 minutter. Han mener kunstgresset og hallen på Fornebu kan være en fordel for Stabæk i Europa.

Aslâns blogg:Verdens vanskeligste bane?

- Jeg tror faktisk det kan være en stor fordel. Det er et veldig fint kunstgress her, men ballen går fort og det tar tid å vende seg til det. Tirana hadde aldri spilt på kunstgress før i dag, sier Segerström til VG Nett.

VG Nett-leser:
For å sett ting i perspektiv, vil nok Stabæks hardeste motstand i en evt playoff kamp være Olympiakos.
Diskutér Stabæk i mesterligaen her!

Vanner

Det hjalp heller ikke albanerne at de dagen før kamp trente på tørr bane. I timene før kampen og i pausen ble det vannet. Dette har Stabæk for vane å gjøre, slik at ballen skal gå enda fortere. Da Lillestrøm var på besøk i cupen nylig, ba trener Henning Berg om at det ikke skulle vannes i pausen. Lillestrøm tapte likevel 4-0.

Spesial:VG Nett følger Champions League

Danske Christian Keller, som spilte sin siste kamp for klubben mot nettopp Tirana, er enig med Segerström i at Stabæk har en vanskelig hjemmearena.

- Det er nok ikke så mange baner det er verre å komme til når vi spiller slik som i dag.

Les også:Jönsson: - Vi skulle vært mer effektive

Med Keller borte mister Stabæk nok en viktig brikke fra fjorårslaget som tok seriegull. Selv om Daniel Nannskog, Veigar Páll Gunnarsson og Alanzinho (og før det Somen Tchoyi) stjal det meste av oppmerksomheten, ble Keller faktisk kåret til årets spiller av fansen i fjor.

Ingen nye

Stabæk-formann Ingebrigt Steen Jensen skulle gjerne sett at Keller ble i Stabæk, men klubben klarte ikke å matche tilbudet fra tyrkiske Kasimpasa. Fordi Keller ønsker å være med på den tyriske sesongstarten, går han nå og ikke i januar.

Spesial:VG Nett følger Stabæk

- Vi gjør dette som venner og i tillegg sparer vi lønnsutgifter ut året. Han har betydd mye for oss, jeg kan knapt huske at noen spillere har fått en slik avskjed som han fikk.

- Kommer dere til å hente noen erstattere på korttidskontrakt, nå som dere er garantert videre spill i Europa?

- Det tviler jeg på at det er penger til, sier Steen Jensen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball