Hovedinnhold

Kommentator slår tilbake mot Solbakken: – Absurd

<p>I VINDEN: Ståle Solbakken, her fotografert etter 0-0 mot Leicester i fjorårets Champions League, får kritikk av Ekstrabladets redaktør.</p>

I VINDEN: Ståle Solbakken, her fotografert etter 0-0 mot Leicester i fjorårets Champions League, får kritikk av Ekstrabladets redaktør.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
FC København-trener Ståle Solbakken får svar etter at han langet ut mot dansk presse før torsdagens 0-0-kamp mot Lokomotiv Moskva.

Denne saken handler om:

Solbakkens menn misbrukte flere gode sjanser hjemme i Parken mot russerne i åpningskampen av Europa League. Etter kampslutt tok sportsredaktør i Ekstrabladet, Allan Olsen, et oppgjør med den norske FCK-treneren.

– Har mannen «mistet smokken», undrer Olsen.

Så du? Solbakken refser dansk EM-helt

Bakgrunnen var Solbakkens uttalelser i et intervju med danske BT i forkant av kampen.

– Jeg tror det kommer ekstrasendinger i lang tid på TV3 Sport hvis Brøndby vinner serien. Alle jobber for det. Alle vil at Brøndby skal vinne. Eksperter, nøytrale og ikke-nøytrale journalister arbeider hardt for det. De vil ha FCK vekk. Vi har dominert så mye, sier Solbakken til avisen (krever innlogging).

Anbefales: Slik bygger Solbakken storlag på storlag (VG+)

– I beste fall absurd

FCK har vunnet serien de to siste årene og cupen de tre siste sesongene. Etter de første åtte rundene i dansk Superliga ligger hovedstadsklubben syv poeng bak Nordsjælland - FCK har kun vunnet tre av åtte kamper.

– At medier skulle jobbe for at FCK ikke vinner serien igjen er i beste fall absurd og under alle omstendigheter en vanvittig beskyldning, skriver Olsen i Ekstrabladet og etterlyser bevis fra Solbakken.

Så du?

Olsen i Ekstrabladet får støtte av Kim Mikkelsen, redaksjonssjef i TV3 Sport.

– Jeg har stor respekt og stor beundring over Solbakkens vinnervilje og hans ønske om å vinne, men noen ganger - som i dette tilfellet - skygger vinnerviljen åpenbart for realitetssansen hans. Vi har ikke noe ønske om at noen bestemte skal vinne. Så det er noe som foregår i Solbakkens hode, i hvert fall hva angår TV3 sport, sier Mikkelsen til Tipsbladet.

Les også: Bekmørkt Europa-gjensyn for Rosenborg

– Ingen hylles mer enn Solbakken

Ekstrabladet-redaktør Olsen skriver videre at flere vil hevde at ingen klubb har hatt så positiv presse rundt seg i Danmark, og at ingen trener har fått mer hyllest enn Solbakken.

– Er det en tidlig skadekontroll om mesterskapet skulle glippe, eller er det en intern forsikring om at verden er mot oss, spør Olsen seg.

Solbakken rangerer sine beste motstandere:

I kommentaren legger han til at Ståle Solbakken og FCK sin Europa-suksess de siste årene er en gave for dansk fotball. Olsen mener et poeng hjemme mot Lokomotiv Moskva var godkjent og at den defensive tryggheten var bra.

– Målet må absolutt være å avansere fra Europa League-gruppespill og det HÅPER vi. Og krysser fingre for. Hørte du det, Ståle..., skriver Olsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball