Hovedinnhold

Sponsor ønsker redegjørelse i Edvartsen-konflikten

VENTER PÅ AVKLARING: Svein-Erik Edvartsen.
VENTER PÅ AVKLARING: Svein-Erik Edvartsen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
Dommer-bråket har fått mye oppmerksomhet, og nå har dommernes hovedsponsor Synsam bedt om en oppdatering på situasjonen.

Dommernes hovedsponsor Synsam har kontaktet NFF angående Svein-Erik Edvartsen-saken. Det bekrefter NFFs kommersielle direktør Erik Loe.

– Ja, en sponsor har tatt kontakt med NFF, og det var Synsam. De ønsket en orientering angående saken.

Loe forteller videre til VG at han ikke ønsker å gå konkret inn på hva som har blitt sagt, men understreker at Synsam ikke tar noe parti i saken.

Som Norges mest profilerte dommer er det nettopp Svein-Erik Edvartsen som Synsam har benyttet i sine kampanjer de siste par årene.

Optikerkjeden har vært dommernes sponsor siden 2015, og sørger blant annet for at alle norske toppdommere synstestes. NFF og Synsam samarbeider tett via utveksling av kunnskap, tilrettelegging og utvikling av dommernes trening, hjelpemidler og kunnskap.

Ekstern lenke: Her kan du lese mer om avtalen mellom Synsam og NFF

VG har foreløpig ikke lykkes i å komme i kontakt med Synsam.

Innspill fra dommerforeningen

Ifølge NRK er Dommerforeningens innstilling etter onsdagens krisemøte at Svein-Erik Edvartsen kan ikke fortsette slik situasjonen er nå.

Innstillingen skal ha fått enstemmig støtte blant medlemmene som var til stede, og ble sendt til NFF torsdag formiddag.

– NFF har mottatt innspillene fra dommerforeningen. Nå vil vi bruke nødvendig tid og behandle dette grundig og på en god måte, og så kommer vi tilbake med nærmere informasjon når dette foreligger, sier NFFs konkurransedirektør, Nils Fisketjønn, til NRK.

Tidligere torsdag, sa hovedpersonen Edvartsen selv til VG at det som skjer nå, er «stygt spill». Rundt klokken 13 sendte dommeren ut følgende melding til VG:

– Som dere sikkert forstår er det et veldig stygt spill som foregår.

De to tidligere toppdommerne Jonny Ditlefsen og Kjell Alseth sier til VG torsdag at uenighetene i dommer-bråket burde tas på bakrommet, og ikke være en del av offentligheten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball