Hovedinnhold

VGs fotballkommentator om trenerbyttet:

Zidane trenger ikke være en fordel for Martin Ødegaard

<p>NY SJEF: Real Madrid-president Florentino Perez (t.h.) viste frem Zinedine Zidane på en pressekonferanse i Madrid mandag kveld.<br/></p>

NY SJEF: Real Madrid-president Florentino Perez (t.h.) viste frem Zinedine Zidane på en pressekonferanse i Madrid mandag kveld.

Foto: Ap
Han som har vært Martin Ødegaards hovedtrener det året han har vært i Real Madrid, overtar A-laget. Spørsmålet er om det er en fordel for 17-åringen – eller ikke.

Denne saken handler om:

Zinedine Zidane (43) er et ikon i Real Madrid, og i store deler av fotballverdenen for øvrig. Han nyter voldsom respekt hos president Florentino Pérez, som ser på «ZZ» som sin mulighet til å skape en «Guardiola» innenfra – en ung manager, og tidligere Madrid-spiller, som skal lede klubben til den suksessen Guardiola hadde med Barcelona.

Det er Perez våte drøm. Men samtidig må han vite hvor uprøvd ZZ er på dette nivået. Perez tar en sjanse, lykkes han kan han ha en manager i noen år, lykkes han ikke så henter nok Perez og Real Madrid sin 10. sjef på 11 år til sommeren.

Spørsmålet for landslagssjef Per-Mathias Høgmo – og for alle nordmenn som ønsker seg en fotballspiller i verdensklasse på sikt – er hva trenerskiftet betyr for Martin Ødegaard.

Les også: Ødegaards 11 måneder under Zidane

Tre muligheter

Sånn jeg ser det er det kun tre muligheter:

1) Zidane har sett et så stort potensial i Ødegaard at han ganske raskt gir ham sjansen på A-laget.

2) Zidane har ikke sett den forventede utviklingen hos Ødegaard i Castilla, i hvert fall ikke foreløpig, og mener det er for tidlig for det norske stortalentet.

3) Og hvis ZZ mener alternativ to er det nærmeste, da blir spørsmålet i tilfelle det samme som det var i høst: Er nivå tre i spansk fotball fortsatt det rette nivået for en gutt Real Madrid kjøpte fordi han var den beste 16-åringen i verden på det tidspunktet?

<p>FOTBALLJOURNALIST: Knut Espen Svegaarden i VG-sporten.</p>

FOTBALLJOURNALIST: Knut Espen Svegaarden i VG-sporten.

Foto: Hallgeir Vågenes, VG

Hvis svaret på det er nei, så står Ødegaard og Real Madrid nok en gang igjen med spørsmålet: Hvor er rett sted for videre utvikling? Vil han leies ut, og i tilfelle hvor?

For ordet «utvikling» er fortsatt nøkkelordet for Martin Ødegaard og hans far, Hans-Erik. Men det er en forskjell om du er 15 eller 17 år. Det nærmer seg en tid da han BØR spille på et høyere nivå – om han skal få ut hele repertoaret sitt.

Og nå er det i hvert fall umulig å snakke om at treneren «ikke kjenner han». For nå er det motsatte nettopp blitt en realitet: Ingen har sett mer av Martin Ødegaard det siste året enn Zinedine Zidane.

Benitez ut - Zidane inn: Ekspert: – Ikke negativt for Ødegaard

Rykker opp?

Nå kan det selvfølgelig være at Castilla, Real Madrids annetlag, rykker opp denne sesongen. Det vil hjelpe, og kanskje er det det beste som kan skje Martin Ødegaard. Men med Zidane som sjef for Real Madrid, dukker et selvfølgelig spørsmål opp: Hvis Victor Fernandez overtar Castilla, som det hevdes, vil han bruke Ødegaard, som Zidane har gjort i 15 kamper denne sesongen?

Noe sier meg at Ødegaard ville fått noen kamper på benken i høst hvis Zidane var overbevist. Det kan han tydeligvis ikke ha vært, og dermed trenger det heller ikke – på kort sikt – være en fordel for Ødegaard at Zidane overtar Real Madrid nå.

En manager som så hele Real Madrid med nye øyne, kunne kanskje vært en større fordel akkurat nå.

Denne vårsesongen vil i hvert fall bli enda mer spennende for Martin Ødegaard, under hans tredje A-lagsmanager på bare et år.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball