Hovedinnhold

Zidane snublet i første bortekamp: – Jeg hadde ikke forventet dette

Pepe: – Det blir veldig vanskelig å vinne serien

(Real Betis - Real Madrid 1-1) På papiret var det en overkommelig motstander for Real Madrid. Men Zinedine Zidane fikk store utfordringer i sin første bortekamp som sjef.

Denne saken handler om:

Real Madrid-supporterne har vært høyt oppe etter Zinedine Zidanes to første kamper som hovedtrener, 10-1 i målforskjell på de to første hjemmekampene har omtrent tilegnet franskmannen magiske evner. I første bortetest mot Real Betis søndag kveld kom alle kraftig ned på jorden igjen.

Les også: Ødegaard god i Castilla-seier

– Jeg hadde ikke forventet å tape poeng i kveld, men slik er fotballen. Når du ikke setter sjansene dine kan sånne ting skje, sa Zidane etter kampen.

– Nå blir det veldig vanskelig å vinne serien, sier midtstopper Pepe ifølge AS.

Kanonvolley

<p>FØRSTE BORTEKAMP: Zinedine Zidane i aksjon langs sidelinjen.<br/></p>

FØRSTE BORTEKAMP: Zinedine Zidane i aksjon langs sidelinjen.

Foto: Scanpix

Etter seks minutter kom kalddusjen med et smell. Fabián Ruiz klemte til på volley, like ved 16-meterstreken, ballen gikk rett i mål mot lengste kryss. En herlig måte å stoppe lagets måltørke på, som endte på 556 minutter.

Guttene til Zidane prøvde å svare. Betis skapte omtrent ingenting offensivt de siste 80 minuttene av kampen, alt handlet om Real Madrid. Pepe hadde en god mulighet på hodet, i tillegg til at Cristiano Ronaldo var fri i boksen, men skuddet fra skrått hold gikk utenfor.

Les også: Real-fan Erna skal samarbeide med Messi

Så ble hovedstadslaget snytt for straffe etter 34 minutter. TV-bildene viste at en Betis-spiller tråkket på ankelen til Karim Benzema. Franskmannen gikk i bakken uten å få støtte fra dommeren som sto tre meter unna situasjonen.

Offsidemål fra Benzema

Stemningen på Estadio Benito Villamarin i Sevilla ble nervøs utover i andre omgang. Dette er et publikum som ikke er vant til trepoengere. Laget som lå på 15. plass før kampen hadde kun en seier på ni hjemmekamper og 6-15 i målforskjell. Etter sidebytte var det stjernegalleriet, med glitrende Luka Modric på midtbanen, som sto for presset. Andre omgang ble omtrent som powerplay i ishockey.

Les også: Benitez kom på kant med gjenglederne i garderoben

Og etter 71 minutter kom utligningen. James Rodríguez fikk sjansen fra start i Gareth Bales skadefravær, stikkpasningen fra Toni Kroos fant colombianeren som alene med keeper sendte ballen til Benzema. 1-1, men reprisene viste at Rodríguez skulle vært avblåst for offside.

<p>1-1: Karim Benzema sikret poenget for Real Madrid mot Real Betis.</p>

1-1: Karim Benzema sikret poenget for Real Madrid mot Real Betis.

Foto: Scanpix

Passiv Ronaldo

Zidanes menn fortsatte trøkket, den nye treneren sto oppreist hele tiden for å  applaudere, gestikulere og inspirere sine spillere. Rodríguez sendte avgårde et knallskudd fra 20 meter og Benzema fikk sjansen fra fem meter, men begge forsøkene ble reddet av Antonia Adán i Betis-buret.

– Jeg gjorde bare to av tre bytter fordi jeg synes det som var utpå banen spilte bra. Jeg er stolt av laget. Alt vi savner nå er de to poengene, sa Zidane ifølge AS.

Ronaldo fikk til lite denne kvelden i Sevilla, tre minutter før slutt kunne han likevel blitt den store helten da han mottok et innlegg ved første stolpe, nok en gang var Adán i veien.

Helgens vinner i kampen om seriegullet ble Barcelona, som slo Malaga 2-1 lørdag. Søndag snublet også Atlético Madrid i det målløse oppgjøret hjemme mot Sevilla.

Real Madrid er nå på 3. plass med 44 poeng, byrival Atlético har 48 på 2. plass, mens Barcelona leder La Liga med 48 poeng og en kamp mindre spilt. Lørdag er det duket for toppkamp når Atlético gjester Barcelona.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball