Hovedinnhold

Ronaldo-kunst og «Zidane-effekt» for Real Madrid

(Real Madrid-Espanyol 6-0) Cristiano Ronaldo (30) sto for kveldens kunstscoring da «Zinedine Zidane-effekten» fortsatte på Santiago Bernabéu.

Denne saken handler om:

0Real Madrid
0Espanyol

En liten Cruyff-inspirert hælklakk innover i banen, en overstegsfinte på veien forbi Espanyol-forsvarere og en venstrefotsavslutning – det var de tre hovedingrediensene i Real Madrids 4-0-scoring i 6-0-seieren over Espanyol.

Alt signert tremålsscorer Cristiano Ronaldo, som også scoret på sitt egenproduserte straffespark og på en stupheading etter et Jesé-innlegg av det vakre slaget.

For syvende sesong på rad har Cristiano Ronaldo scoret minst 30 mål for Real Madrid (19 i ligaen, elleve i Champions League).

Resten handlet om laget Real Madrid og en fransk trener som leverer en fotball som i høyeste grad er i slekt med den han selv sto for som spiller. Real Madrid ledet 3-0 etter et kvarter, og tok resten av kvelden på autopilot.

Zinedine Zidane har startet glimrende som Real-sjef foran sine egne. På Santiago Bernabéu har det blitt 5-0 over Deportivo La Coruna, 5-1 over Sportin Gijón og 6-0 over Espanyol. Det kanskje mulig å ane en liten Zidane-effekt, selv om Real Madrid hadde noen «greie» hjemmeseirer også under Rafa Benitez.

Zidane står med overbevisende 16-1 i målforskjell etter tre kamper på Santiago Bernabéu.

Zidanes eneste minus så langt er 1-1 borte mot Real Betis, et resultat som selvfølgelig ikke holder hvis man skal ta igjen Barcelonas firepoengledelse.

I scoringskampen mellom BBC (Bale, Benzema, Cristiano) og MSN (Messi, Suarez, Neymar) står det nå 50-47 i favør BBC:

• Luis Suarez – 19 mål

• Cristiano Ronaldo – 19 mål

 • Karim Benzema – 18 mål

• Neymar – 16 mål

• Gareth Bale – 13 mål

• Lionel Messi – 12 mål

Søndag kveld var det formspissen Karim Benzema som åpnet showet med sitt 18. mål i sin syttende ligakamp. Franskmannen er på vei mot sin beste sesong i den hvite trøya. Ligarekorden hans i Spania er 21 mål i løpet av en sesong.

Men 28-åringen kan altså gå glipp av sommerens EM. Superspissen er anklaget for utpressing, og det franskefotballforbundet har bestemt seg for å utestenge Benzema fra landslaget så lenge anklangene henger over ham.

Ronaldo skaffet straffespark, og var klinisk i sin utøvelse av selve sparket. 2-0. Hardt kritiserte James Rodríguez økte til 3-0 med et skudd som gikk via en Espanyol-spiller. Ronaldos 4-0-kunstverk og 5-0 heading er allerede skildret.

Espanyols Oscar Duarte satte punktum med et selvmål.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball