Hovedinnhold

Real Madrid feiret sitt 32. seriemesterskap

(VG Nett) (Athletic Bilbao - Real Madrid 0-3) Etter nok en maktdemonstrasjon på bortebane jublet Real Madrid-spillerne som nybakte seriemestere.

Denne saken handler om:

José Mourinho, som nå har vunnet seriegull i fire land, tok virkelig del i feiringen ute på gressmatta. Portugiseren ble blant annet kastet i været av sine disipler.

Real Madrids serieform tatt i betraktning ble seriegullet i praksis innkassert allerede med 2-1-seieren borte mot erkerival Barcelona for 12 dager siden, men en syv poengs ledelse to runder før slutt sørger for at trofeet nå med sikkerhet ender på Santiago Bernabeu.

- Det har vært en hard sesong, men vi greide å nå litt lenger enn vi gjorde i fjor. Dette er et ungt lag, og et lag som er i utvikling, så vi håper å nå enda lenger neste sesong, sa lagkaptein Iker Casillas.

VILL FEIRING: José Mourinho var sentral i feiringen ute på banen. Foto: AFP
VILL FEIRING: José Mourinho var sentral i feiringen ute på banen. Foto: AFP


VGTV: Se alle målene fra kampen her! 

- Vi er alle svært fornøyde nå. Vi fortjener å være mester, for vi har spilt flott fotball fra start til slutt, sa forsvareren Sergio Ramos.

Det begynte dårlig for Real Madrid onsdag kveld da vanligvis så sikre Cristiano Ronaldo ble i overkant arrogant og misbrukte et straffespark.

Men kun fem minutter senere satte Gonzalo Higuain inn ledermålet og da Mesut Özil sørget for 2-0 20 minutter ut i kampen kunne fansen på tribunen så smått starte feiringen.

Ronaldo skulle også få sin revansj da han fem minutter etter pause var råsterk i feltet og nikket inn sitt 44. seriemål for sesongen mot klubben som senere i vår skal spille finale i Europa League.

Utrolig nok er ikke 44 scoringer nok til å være toppscorer i La Liga. Lionel Messi scoret hat trick tidligere onsdag kveld og er nå oppe i 46 mål i den spanske ligaen. Med det slo magikeren Gerd Müllers rekord på 68 mål i en sesong for en europeisk toppklubb.

Om Real vinner også de to siste kampene, vil laget sette ny rekord med 100 poeng i en sesong. Laget har allerede satt spansk rekord med 115 scoringer.

I en annen kamp onsdag greide Vadim Demidov og hans Real Sociedad 1-1 borte mot Atlético Madrid etter Carlos Velas utligning rett før slutt.

Betis vant byderbyet mot Sevilla 2-1 takket være to mål av midtbanestjernen Benat.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball