Hovedinnhold

Portugisisk avis: Sint Ronaldo vil bort fra Spania

<p>SINT: Cristiano Ronaldo på landslagstrening tidligere denne uken.</p>

SINT: Cristiano Ronaldo på landslagstrening tidligere denne uken.

Foto: Rafael Marchante, Reuters
Cristiano Ronaldo (32) er så rasende og frustrert over anklagene om skattefusk at han vil forlate Spania.

Denne saken handler om:

Det er den portugisiske avisen A Bola som hevder dette fredag.

De spanske påtalemyndighetene mener at Real Madrid-stjernen har unndratt 140 mill. kroner i skatt i årene 2011 til 2014.

– Cristiano Ronaldo vil forlate Spania, lyder overskriften over hele førstesiden på den portugisiske avisen.

Les også: Ronaldo beskyldes for skattesvindel

A Bola hevder at Real Madrid-president Florentino Perez har blitt orientert om avgjørelsen, og at det er umulig å overtale Ronaldo til å skifte mening.

Det har ikke kommet noen offisiell reaksjon fra «team Ronaldo», men hans advokat, Antonio Lobo Xavier, sier at spilleren er sjokkert over anklagene.

– Det er en kjempeoverraskelse for spilleren, som føler seg forurettet, sier Xavier til en portugisisk tv-stasjon.

– Det gir meg et særlig ansvar for å tale på hans vegne omkring hans følelse av sorg og urettferdighet.

Les også: Messi dømt til 21 måneders betinget fengsel

Til den portugisiske avisen Deportes Cuatro sier Ronaldo at han har «ren samvittighet».

Også den Madrid-baserte sportsavisen Marca skriver at Ronaldo er opprørt over saken, og avisen avviser ikke at salg kan komme på tale – hvis en kjøper er villig til å overføre et høyt nok beløp på nettbanken.

Les mer: Dette sier pappa Ødegaard om «Football Leaks»

A Bola antyder at en overgangssum vil ligge på 1,7 milliarder kroner, og at en hjemkomst til Manchester United er blant de aktuelle klubbene. Andre kan være Paris Saint-Germain og Monaco, i følge den portugisiske avisen.

Ronaldos advokat sier at fotballstjernen opplyste om sine inntekter relatert til kommersielle rettigheter i 2014, og at han den gang også la fram tallene for de tre foregående årene.

Lest denne? Hevder Ronaldo kjøpte seg ut av voldtekstanklager

Skulle Ronaldo bli dømt skyldig i en eventuell rettssak, vil han risikere en fengselsdom på minst 15 måneder. I henhold til spansk lov trenger man imidlertid ikke å sone dommen i fengsel dersom straffen er under 24 måneder og man ikke har kriminelt rulleblad.

Ronaldo er ikke den første store fotballstjernen som havner i skattetrøbbel. Lionel Messi ble i mai, sammen med sin far Jorge Horacia, dømt til 21 måneders betinget fengsel for ikke å ha betalt 40 millioner kroner i skatt til den spanske stat.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball