Hovedinnhold

Messi sendte Barcelona forbi Madrid-lagene

* Iniesta: - Leo er en av få spillere som kan forandre en kamp

Lionel Messi var tilbake i scoringshumør da Barcelona gjenerobret serieledelsen i La Liga etter 4-1-seieren over Sevilla søndag. Tre lag i toppen står med 57 poeng.

Denne saken handler om:

Barcelona havnet tidlig under i Sevilla, men med to Messi-mål i regnværet fikk katalanerne til slutt en sterk storseier på en vrien bortebane.

- Det var viktig for oss å ta tilbake på tabelltoppen. Baneforholdene var ikke de beste, men det var likt for begge lag, sa Barcelonas playmaker Andrés Iniesta etter kampen.

Formsterke Alexis Sánchez var mannen som utlignet for gjestene i det 34. minutt. Chileneren scoret med hodet etter et frispark fra Messi, som selv ordnet ledermålet ti minutter senere.

- Forandrer kamper

Den argentinske fotballstjernen økte til 3-1 etter 56 minutter, da han elegant plasserte ballen i nettmaskene etter et gjennomspill av Iniesta.

- Leo er en av få spillere som kan forandre en kamp på få minutter om han får litt rom å spille i. Han gjør det i nesten hver kamp, og i dag gjorde han det igjen, sa Iniesta.

Cesc Fàbregas kom fra benken og scoret Barcelonas fjerde fulltreffer to minutter før slutt.

Jevnt

Det start et imidlertid ikke bra for den nye serielederen. Alberto Moreno tok Sevilla i ledelsen etter ett kvarter, og vertene fortsatte å trykke på i første omgang. De hadde blant annet et treff i stolpen før Sánchez utlignet.

Barca-seieren gjør at det er uhørt jevnt i den spanske gullkampen. Siden Atlético Madrid overraskende tapte 0-2 for nyopprykkede Almeria og Real Madrid slo Villarreal 4-2 lørdag, står tetlagene med 57 poeng hver. Barcelona topper på bedre målforskjell.

Tidligere søndag spilte Real Sociedad bare 0-0 hjemme mot Levante. Dermed misbrukte laget muligheten til å bare være ett poeng bak femteplasserte Villarreal.

Osasuna slo Getafe 2-0, mens Valladolid berget 2-2 etter å ha ligget under med to mål mot Elche.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball