Hovedinnhold

Messi og Suárez kopierte Cruyffs frekke straffevariant

(Barcelona - Celta Vigo 6-1) Lionel Messi kunne ha scoret sitt 300. La Liga-mål fra straffemerket, men fra 11-metersmerket valgte han å spille ballen til Luis Suárez, som på sin side kunne juble for hat trick.

Denne saken handler om:

0Barcelona
0Celta de Vigo

– Hva skal man si? undret Viasat Fotball-kommentator Petter Veland etter at Lionel Messi valgte ikke å avslutte på straffen han selv skaffet med 10 minutter igjen å spille. For det er lett å la seg målbinde av det den argentinske ballkunstneren gjør på en fotballbane.

Barcelonas nummer 10 sto klar til å dunke inn sitt 300. La Liga-mål, men istedenfor dyttet Messi ballen en liten meter til siden, der uruguayanske Luis Suárez kom løpende og plasserte inn sitt tredje for dagen. 

– Straffen overrasket meg ikke, sier Barcelona-manager Luis Enrique.

– Messi og Suárez hadde snakket om det på forhånd, og de utførte det perfekt, legger Dani Alves til ifølge spanske medier om den smått smått absurde, men ikke unike straffen. 

Johan Cruyff, som for øvrig har legendestatus i Barcelona, sies å være den første som gjennomførte en lignende straffe. 

Da han gjorde det med Ajax-lagkamerat Jesper Olsen mot Helmond Sport i 1982 fikk han imidlertid ballen tilbake før han selv scoret. 

FIKK DU MED DEG? Barcelona-spillernes hyllest til kreftsyke Cruyff

At Messi på sin side ikke fikk ballen tilbake, så ikke ut til å ha noe å si på humøret til stjernespilleren. 

Han hadde selv scoret en frisparkperle i den første omgangen, riktignok etter å ha «stjålet» syv meter, ifølge spanske Marca, og serverte Luis Suárez på nydelig vis i starten av den andre omgangen.

Via tverrliggeren og ned ga Suárez katalanerne 2-1 - etter at svenske John Guidetti utlignet i den første omgangen - og tangerte med det Cristiano Ronaldo sine 21 mål i La Liga denne sesongen.

– Slikt går det ikke an å forsvare seg mot. Det er nær perfeksjon, utbrøt Viasat-kommentator Petter Veland.

LES OGSÅ: Barca-Enriques vanvittige statistikk

<p>PIPPI GUIDETTI LANGSTRØMPE? Viasat Fotball-kommentator refererte til spanske medier og fortalte at John Guidetti skal ha blitt kalt for Pippi Langstrømpe av Barcelona-fans i løpet av kampen. Derfor skal han ha tatt hendene bak ørene da han scoret, som et stikk til Barca-fansen.</p>

PIPPI GUIDETTI LANGSTRØMPE? Viasat Fotball-kommentator refererte til spanske medier og fortalte at John Guidetti skal ha blitt kalt for Pippi Langstrømpe av Barcelona-fans i løpet av kampen. Derfor skal han ha tatt hendene bak ørene da han scoret, som et stikk til Barca-fansen.

Foto: Josep Lago, Afp

Men Suárez ønsker ikke å dele toppscorertittelen i La Liga, og med kvarteret igjen å spille tuppet han ballen over målstreken fra kloss hold. Dermed gikk han forbi vingen på erkerivalens klubb, og etter å ha lagt på til 4-1 står Suárez nå med 23 ligamål.

Barcelona ga seg ikke med det. Ivan Rakitic fikk æren av å lobbe inn 5-1, før Neymar sørget for 6-1 idet kampen passerte 90 spilte minutter på uret. Det ble også resultatet.

Dermed revansjerte Barcelona 4-1-tapet på bortebane fra i høst. Laget lot heller ikke Atlético, som slo Getafe tidligere i dag, og Real Madrid, som slo Athletic i går, komme nærmere på tabellen. Fortsatt har Lionel Messi & Co. tre poeng ned til Atlético og fire poeng ned til Real Madrid - det med én kamp til gode på begge.

PS! Eneste Barcelona-spiller som så ut til å ha en dårlig dag, var back Dani Alves. Han ble byttet ut etter timen spilt, og svarte med å sparke til noen gjenstander idet han satte seg ned på Barcelona-benken.

<p>FESTFOTBALL: Luis Suárez (t.v.), Lionel Messi og resten av Barcelona vartet opp med real festfotball da laget høvlet over Celta. Samtidig fikk de en revansje fra høsten, da laget tapte 4-1 på bortebane.</p>

FESTFOTBALL: Luis Suárez (t.v.), Lionel Messi og resten av Barcelona vartet opp med real festfotball da laget høvlet over Celta. Samtidig fikk de en revansje fra høsten, da laget tapte 4-1 på bortebane.

Foto: Albert Gea, Reuters

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball