Hovedinnhold

Messi og Barcelona valser videre: utskjelte Paulinho ble matchvinner

(Getafe – Barcelona 1-2) Anført av en glitrende Lionel Messi (30) snudde katalanerne kampen og utskjelte Paulinho fikk sin revansj.

Denne saken handler om:

Brasilianske Paulinho (29) har fått mye kritikk etter overgangen til Barcelona i sommer og de negative tilbakemeldingene haglet. Dermed var det kanskje skjebnens ironi som gjorde at nettopp 370-millionersmannen dukket opp på den geniale pasningen fra Messi syv minutter før slutt. 

Brassen dro med seg ballen inn i boksen på første touch og avsluttet kontant i mål på berøring nummer to. Barcelona gikk opp til 2–1. 

– Det var en viktig test for oss. Vi klarte å snu kampen, og det er en egenskap som betyr mye, sa Valverde om seieren, sa Barcelona-trener Ernesto Valverde etter seieren.

Spesial: VG vurderer La Liga

Dermed fortsatte den tilnærmet perfekte sesongstarten for fjorårets sølvvinnere i La Liga. Ernesto Valverdes mannskap har sanket 12 poeng på de fire første seriekampene og har allerede en fire poengs luke ned til Real Madrid – om hovedstadslaget vinner borte mot Real Sociedad søndag. 

Sesongens første baklengsmål også først i den fjerde runden Getafe. Etter 39 minutter vartet japanske Gaku Shibasaki opp med fotballkunst da han hamret en volley i krysset bar Barca-målvakt Marc André ter-Stegen. 

Men det skulle bli Barcelona som fikk med seg alle poengene. Sergi Roberto fant Denis Suárez i boksen og sistnevnte curlet ballen opp i krysset til 1–1. 

Kommentar: Verdens fineste fotballspiller

Men med Messi i storform, maktet Barcelona å snu kampen på tampen. Argentineren ble av fotballnettstedet WhoScored kåret til banens beste spiller etter én målgivende pasning, tre skudd og seks vellykkede driblinger. 30-åringen var meget god i midtuken da han scoret to mål på Gianluigi Buffon og Juventus

Det eneste virkelige skåret i gleden var at sommerens storsignering Ousmane Dembélé (20) måtte forlate banen med en skade. Katalanske Sport spekulerer i at franskmannen mister de tre neste ukene, og vil gå glipp av fire Barcelona-kamper. 

– Han er nødt til å tilbringe en del tid på sidelinjen. Det er et muskelproblem, men vi må gjøre flere tester søndag. Det er synd, for han var i ferd med å finne seg til rette i laget. Vi håper han ikke er ute lenge, avsluttet Valverde. 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball