Hovedinnhold

Hevdet UEFA stoppet Spania-hyllest til Roque

** Twitter-storm da spanjolene ikke fikk bruke sørgebind eller avholde ett minutts stillhet
** UEFA avviser at de har satt en stopper for markeringen

IKKE SØRGEBIND: Andres Iniesta og de andre spanjolene kan ikke spille med sørgebind i kveld. Her er midtbanemannen i duell med Frankrikes Laurent Koscielny. Foto: Matthias Schrader, Ap
IKKE SØRGEBIND: Andres Iniesta og de andre spanjolene kan ikke spille med sørgebind i kveld. Her er midtbanemannen i duell med Frankrikes Laurent Koscielny. Foto: Matthias Schrader, Ap
(VG Nett) Spanske medier hevdet onsdag at UEFA hadde satt en stopper for både ett minutts stillhet og svarte sørgebind før EM-semifinalen mellom Spania og Portugal.

Denne saken handler om:

De spanske landslagsspillerne ville dermed ikke få muligheten til å hedre den nylig avdøde Real Betis-spilleren Miki Roque før dagens semifinale i EM mot Portugal, meldte den spanske avisen AS. Også den spanske avisen Marca meldte om det samme.

Ifølge avisen skulle UEFA ha besluttet at det ikke skulle avholdes ett minutts stillhet i forkant av kampen mot Portugal. Det ble også bestemt at de spanske spillerne ikke fikk spille med svarte sørgebind under kveldens kamp, som er den første for det spanske landslaget siden dødsfallet.

Ukonsekvent

Meldingen førte til oppstandelse på nettstedet Twitter, der temaet i en lang periode var blant det mest omtalte.

Tidligere i EM ble det avholdt ett minutts stillhet i forkant av kampen mellom Sverige og Frankrike, da til ære for den franske journalisten Thierry Roland som hadde gått bort.

VG Direkte: Følg semifinalen mellom Spania og Portugal her 

Spania ble også nektet å holde ett minutts stillhet i forkant av EM-kampen mot Italia, da tidligere Sporting Gijon og Racing Santander-trener Manolo Preciado hadde omkommet.

- Har ikke fått henvendelsen

UEFA går imidlertid ut onsdag ettermiddag og sier at de ikke har fått noen henvendelse fra det spanske fotballforbundet (RFEF).

- Vi vil understreke at vi ikke har mottatt noen slik forespørsel fra det spanske forbundet, og at all snakk om at vi har avslått en slik søknad derfor ikke har rot i virkeligheten, skriver UEFA i en pressemelding.

PS! Spania fikk spille kampen mot Portugal med sørgebind.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball