Hovedinnhold

Guardiola skjelte ut Mourinho på Bernabeu

Full trenerkrig foran gigantmøtet

- Her inne er han den forbanna sjefen

MEKTIGE MENN SOM MELDER: Både Josep Guardiola og José Mourinho fyrte løs idag. Men få hadde ventet seg Barcelona-trenerens utbrudd. Foto: AP
MEKTIGE MENN SOM MELDER: Både Josep Guardiola og José Mourinho fyrte løs idag. Men få hadde ventet seg Barcelona-trenerens utbrudd. Foto: AP
MADRID (VG Nett) Han har forholdt seg rolig i fire år. I kveld gikk rullegardinen endelig ned for Josep Guardiola (40) også - som ga pressen hakeslepp med sin forestilling.

Denne saken handler om:

Han hadde helt klart fått med seg alt José Mourinho hadde sagt tidligere på dagen, da han langet ut mot Barcelona-treneren.
Les også: Mourinho i storform dagen før dagen

Portugiseren mener Guardiola har startet sin egen gruppe med dommerkritikere - som foreløpig bare inkluderte Barca-treneren selv, etter at Guardiola klaget på et annullert mål i Copa del Rey-finalen.

Fyrte løs

Like over klokken 20.00 i kveld entret Barcelonas trener podiet. Alle visste at han måtte svare på kritikken fra Mourinho - men ingen kunne se for seg forestillingen han var i ferd med å levere. Da han fikk det første spørsmålet pustet han dypt, og ønsket alle velkommen. Han var forberedt:

- God kveld. Siden Mr. Mourinho har snakket så varmt om meg i dag, skal jeg forsøke å gjengjelde tjenesten. Jeg vet ikke hvilket kamera jeg skal si det til, så jeg sier det til alle.

- I morgen skal vi spille fotball. Han kan vinne sine personlige seirer utenfor fotballbanen, men i Barcelona er vi glade for mindre ting - som for eksempel å prøve å bli et attraktivt fotballag, sa Guardiola på så rask spansk at selv oversetteren slet med å holde følge.

Men 40-åringen var slett ikke ferdig. Guardiola var forbannet. Og der Mourinho er elegant i sin kritikk og gjør det meste med et smil, gikk Barca-treneren rett i strupen på sin kollega.

- I presserommet er han den forbanna sjefen, den forbanna mesteren. Han kan fortsette å lese så mye Albert han bare vil (Mourinho hadde inspirert spillerne med Einstein). Jeg trenger ikke sitte her å forsvare mine ord, sa Guardiola.

Tålte ikke å bli kalt Pep

Journalistene i salen visste ikke helt hvordan de skulle reagere. Noen lo, andre bare måpte.

En sånn Guardiola hadde de aldri sett før.

- Jeg har fulgt deg i to-tre år nå, og aldri opplevd deg på denne måten, sa en britisk journalist mens han henvendte seg til treneren på podiet.

- I dag er første gangen. Det er fordi han (Mourinho) snakket rett til meg, rett til Pep. Da svarer jeg.

- Neste gang han kaller meg Pep igjen, sier jeg bare hei, José!

Lamslåtte journalister

Etter halvtimesøkten, som må ha gjort Guardiola mer sliten enn spillerne var på den lette treningsøkten tidligere på dagen, reiste han seg kjapt opp og gikk med taktfaste skritt mot døren.

Tilbake satt lamslåtte journalister. "F¿. shit, sa en av dem" - et sånt show hadde ingen ventet.

Og forresten, i morgen spilles det en fotballkamp mellom Real Madrid og Barcelona på Santiago Bernabeu.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball