Hovedinnhold

* Liga Liga-ekspert om den nye trenerduellen i Spania:

- Forholdet er intenst og opphetet før det har begynt

DUELLEN: Dette er de to trenerne som etter all sannsynlighet kommer til å krige om det spanske ligagullet. Tito Vilanova (t.v) for Barcelona og José Mourinho for Real Madrid. Foto: AP
DUELLEN: Dette er de to trenerne som etter all sannsynlighet kommer til å krige om det spanske ligagullet. Tito Vilanova (t.v) for Barcelona og José Mourinho for Real Madrid. Foto: AP
(VG Nett) Det overrasker nok ikke mange om det er de to samme lagene som kommer til å krige om den spanske ligatittelen i år også. Men på trenersiden er det en ny duell.

Denne saken handler om:

Barcelona og Real Madrid er de to ubestridte gigantene i spansk fotball. Sist sesong var det de helhvite fra Madrid som stakk av med ligagullet - ni poeng foran erkerivalen.

Det har vært en kamp mellom Barcelona og trener Pep Guardiolas ekstreme balltrilling, mot Real-trener José Mourinhos mer kyniske og effektive stil.

Guardiola ga seg etter forrige sesong, og i hans fotspor følger Tito Vilanova.

Hvem vinner La Liga? Les VGs dom i lørdagens avis!

Den spanske serien sparkes i gang lørdag, og det finnes vel neppe større sko å fylle for den ferske treneren på toppnivå: Guardiola vant 14 titler på fire sesonger i Barcelona.

- Det er et spennende utgangspunkt med tanke på det som skjedde i supercupen i fjor, sier Canal Plus' ekspert på spansk fotball, Petter Veland, til VG Nett om trenerduellen.

Barcelona overgangsvinner

Det var etter kampslutt i supercupfinalen i fjor, da tumultene etter kampslutt kulminerte med at en overopphetet Mourinho stakk fingeren i øyet til Vilanova - hvorpå begge fikk karantene.

Artikkelen fortsetter etter bildet!

FINGERNEM: José Mourinho langer ut en finger mot Vilanovas øye. Foto:
FINGERNEM: José Mourinho langer ut en finger mot Vilanovas øye. Foto:


- Forholdet er intenst og opphetet før det har begynt, sier Veland.

Veland mener Barcelona, som åpner hjemme mot Real Sociedad søndag, har gjort det best på overgangsmarkedet i år etter signeringen av tidligere Valencia-back Jordi Alba, og holder derfor en knapp på dem.

- Jeg har en magefølelse på at Barcelona tar revansj, rett og slett fordi de har fått sulten tilbake igjen. Det ser ut som det blir jevnere enn noensinne.

TROR PÅ BARCELONA: Canal Plus-ekspert Petter Veland stoler på magefølelsen. Foto: Canal Plus
TROR PÅ BARCELONA: Canal Plus-ekspert Petter Veland stoler på magefølelsen. Foto: Canal Plus

Også Real Madrid, som skal ut i storkamp mot Valencia søndag, kan få inn en ytterligere forsterkning de nærmeste dagene. Sommerens store overgangssaga sies å nærme seg slutten, og Tottenham-spiller Luka Modric skal være nære ved å få Real Madrid-drømmen oppfylt.

- Det tar nok ikke lang tid før det blir bekreftet. Men jeg tror Barcelona er mer styrket av Alba enn Real Madrid blir av Modric med bakgrunn i det de har fra før i disse posisjonene.

- Det er hipp som happ. Det går utelukkende på magefølelse, sier Veland.

Må få respekt

Selv om Vilanova er uprøvd på høyeste nivå som trener, tror ikke Veland det vil bety så mye for katalanerne.

- Det blir nok ingen store endringer. Han var assistent og høyrehånden til Guardiola. Han lever og ånder for den samme fotballen, og har de samme tankene og ideene, sier Veland, og peker på én spesiell utfordring for treneren:

- Det mest utfordrende blir å gå den samme respekten i spillergruppen, og få spillerne til å gi de to-tre ekstra prosentene.

PS! Første duell mellom Barcelona og Real Madrid - «El Clasico» - finner sted onsdag 23. august kl. 22.30 i første kamp av supercupen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball