Hovedinnhold

Ellevilt drama i «El Clásico»: Ronaldo scoret og ble utvist for filming

(Barcelona – Real Madrid 1-3) Cristiano Ronaldo (32) kom inn fra benken, scoret, og pådro seg to unødvendige gule kort da Real Madrid tok første stikk i den spanske supercupen.

Denne saken handler om:

Barcelona og Real Madrid møttes til årets andre El Clásico i den første av to kamper i den spanske supercupen. De spanske gigantene møttes i juli til en treningskamp i Miami, en kamp Barcelona gikk seirende ut av, med resultatet 3–2.

Det var langt mer bedagelig da storklubbene møttes i den amerikanske byen. Men da de møttes på spansk jord til det 268. oppgjøret, tok det helt av.

VG Live: Vi fulgte dramaet!

Åtte gule kort, én utvisning, fire scoringer og høy temperatur. Også kjent som El Clásico.

Kopierte Messi – ble utvist

Cristiano Ronaldo startet oppgjøret på benken etter å ha fått innvilget en lengre sommerferie, men da han entret Camp Nou-matten, var det som han aldri hadde vært borte.

Real Madrid gikk først opp i ledelsen etter at Gerard Piqué scoret et klønete selvmål, og da brukte Ronaldo den spanske midtstopperen som rundingsbøye før han banket ballen i lengste kryss på vakkert vis.

Fikk du med deg? Neymar scoret i debuten

I ekte Ronaldo-ånd feiret han med å rive av seg skjorten, hoppe rundt og stramme musklene. Det ble han belønnet med gult kort for. I tillegg kom han med et stikk til Lionel Messi.

Da den argentinske superstjernen ble matchvinner på Santiago Bernabéu, tok han av seg drakten foran Real Madrid-supporterne, og holdt den frem med «Messi 10» rettet mot dem, en feiring som i senere tid har blitt ansett som en ikonisk fotballfeiring.

Da Ronaldo rev av seg skjorten i søndagens oppgjør, gjorde han det samme mot Camp Nou-fansen. «Ronaldo 7», midt i fleisen på skuffede Barca-fans.

Men feiringen skulle vise seg å bli kostbar.

To minutter senere var superstjernen involvert i en løpsduell med Samuel Umtiti. Innenfor Barcelonas 16-meter gikk han i bakken, og det så ut som kampens dommer blåste straffespark. Men det gjorde han ikke.

Les også: Barcelona-presidenten med Neymar-stikk

I stedet blåste han frispark til katalanerne, og ga Ronaldo sitt andre gule kort for filming. Det ble dermed marsjordre for 32-åringen. Den portugisiske superstjernen var rasende, ga dommeren en verbal skyllebøtte og ga ham i tillegg en liten dytt før han gikk av banen.

Det var portugiserens sjette utvisning for Real Madrid. Viasat-ekspert Petter Veland skriver på sin Twitter-konto at Ronaldo kan risikere en karantene på fem kamper for sin oppførsel.

Suárez-oppstyr

Men det var ikke bare her det var kontroverser. Lionel Messi utlignet for Barcelona på straffe tre minutter før Ronaldos matchvinnerscoring, og da raste Real Madrid-spillerne nok en gang.

Luis Suárez gikk i bakken etter å ha rundet Keylor Navas, og reprisen viste at det sannsynligvis ikke var kontakt mellom de to. Sergio Ramos var rasende, dyttet Suárez mens han låg nede, samtidig som resten av lagkameratene hans flokket seg rundt dommer.

Oppturen før nedturen: Ronaldo ble far til tvillinger

Messi er for øvrig tidenes mestscorende spiller i El Clásico-sammenheng. Søndagens nettkjenning sørget for at han har scoret 25 mål mot Real Madrid.

Saken fortsetter under bildet.

KRANGLEFANT: Luis Suárez var som vanlig innblandet i flere kontroversielle hendelser i et kaotisk El Clásico.
KRANGLEFANT: Luis Suárez var som vanlig innblandet i flere kontroversielle hendelser i et kaotisk El Clásico. Foto: Lluis Gene, AFP

Med ti mann på banen fastsatte Marco Asensio resultatet til 3–1 for Real Madrid med en perlescoring, da han fra skrått hold banket ballen i nærmeste kryss.

Les også: Derfor buer Real Madrid-fansen på Ronaldo

Real Madrid tok dermed en sterk seier i erkerivalens storstue, og har sikret seg et strålende utgangspunkt før returoppgjøret på Santiago Bernabéu førstkommende onsdag. «Los Blancos» har allerede sikret seg ett trofe denne sesongen, da de slo Manchester United i den europeiske supercupen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball