Hovedinnhold

C More-Veland: - Tror Ødegaard får plass i Real Madrid-troppen

Den norske 16-åringen kan få sin debut for A-laget mot Almeria på onsdag

<p>AKTUELL FOR REAL MADRID-TROPPEN: På onsdag kan Martin Ødegaard komme til å få være med i Real Madrid-troppen for første gang, ifølge C Mores ekspert på spansk fotball, Petter Veland. Her fra Ødegaards debut for Castilla i februar.<br/></p>

AKTUELL FOR REAL MADRID-TROPPEN: På onsdag kan Martin Ødegaard komme til å få være med i Real Madrid-troppen for første gang, ifølge C Mores ekspert på spansk fotball, Petter Veland. Her fra Ødegaards debut for Castilla i februar.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
På onsdag kan Martin Ødegaard (16) for aller første gang få en plass i troppen til en Real Madrid-kamp.

Denne saken handler om:

Det var C Mores ekspert på spansk fotball, Petter Veland, som mandag kveld skrev på Twitter at han har klare indikasjoner på at Ødegaard får den 17. eller 18. plassen i kamptroppen til La Liga-møtet med Almeria hjemme på Santiago Bernabeu.

Trener med A-laget tirsdag

Etter det VG kjenner til, er Martin Ødegaard skadefri og trener med A-laget tirsdag. Ribbeinsskaden som har holdt ham ute i to kamper for reservelaget Castilla skal ikke lenger være et problem.

Real Madrid må klare seg uten Gareth Bale, Karim Benzema, Luka Modric, Sergio Ramos og Daniel Carvajal i onsdagens kamp. Veland sier at han tror Martin Ødegaard kommer til å få bli med i troppen.

- Ting tyder på at han kommer til å være med, ja. Hvis 51 prosent sjanse er nok til å tro at han er med, ja, så tror jeg han er med i kamptroppen mot Almeria, sier Veland til VG.

Det endelige svaret får vi trolig på Carlo Ancelottis pressekonferanse etter tirsdagens trening. Men Veland, som følger spansk fotball svært tett, har kilder som forteller at sjansene er gode.

- Siste sjansen for Ødegaard denne sesongen

- Det er i hvert fall en plass ledig i troppen mot Almeria. Hvis også Sami Khedira er ute, så er det to plasser ledig. Det er i utgangspunktet en lett kamp, og det er på hjemmebane, så dette er nok den siste anledningen hvis Real Madrid ønsker å vise frem Martin Ødegaard foran sitt eget publikum denne sesongen. De fire kampene som følger deretter er mot Sevilla, Juventus, Valencia og Juventus, påpeker C More-kommentatoren.

VG var mandag kveld i kontakt med flere spanske journalister som følger Real Madrid tett. De var ikke kjent med at Ødegaard skal være høyaktuell for en plass i troppen mot Almeria.

16-åringen sto også over helgens kamp for Castilla, men VG vet at han er helt kampklar - hvis Carlo Ancelotti velger å gi ham den gulroten det vil være å få en plass i Real Madrid-troppen for første gang.

- Ancelotti har gitt tydelige hint om at det var et ubehagelig press fra de høye herrer i klubben om å ta med Ødegaard til hjemmekampen mot Schalke. Hvis han fortsatt kjenner det presset, så er onsdagen anledningen til å la ham få sjansen. Det vil også være et sterkt signal som viser at klubben har stor tro på Ødegaard, i en tid der det har vært en del kritiske avisskriverier, mener Veland.

Etter søndagens Strømsgodset-seier over Sandefjord, uttalte også bortelagets trener Lars Bohinen at Ødegaard hadde hatt bedre av å utvikle seg videre i Tippeligaen - fremfor å være i Real Madrid uten en god kamparena.

- En kamp Real Madrid vinner 99 av 100 ganger

En plass i troppen mot Almeria vil trolig stoppe en del kritiske røster.

- Dette er en kamp Real Madrid vinner 99 av 100 ganger - uten problemer. Sånn sett er det en passende anledning for å la Martin Ødegaard få en smak av førstelaget i kampsituasjon, mener Veland.

Og hvis han først er på reservebenken, og Real Madrid leder komfortabelt, bør sjansen være god for at Ødegaard får et innhopp.

- Det er klart at han kan komme til å få 15-20 minutter på banen, da. I så fall vil han bli tidenes første nordmann som spiller for Real Madrid. Sannsynligheten for at han får være med på onsdag er nok større enn den noen gang har vært tidligere. Det er litt tidlig å sprette korken ennå, men man kan legge champagnen til kjøling, sier Petter Veland.

C More har allerede bestemt seg for å lage en egen studiosending i forbindelse med onsdagens kamp hvis Martin Ødegaard er med i Real Madrid-troppen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball