Hovedinnhold

Barcelona ble cupmestere i Guardiolas avskjedskamp

** Tjærnås til VG Nett: Epoken under Pep blir stående blant de største i fotballhistorien

JUBEL Iniesta og Messi jubler etter at Messi scoret for Barcelona mot Athletic Bilbao. Foto: Andres Kudacki / AP
JUBEL Iniesta og Messi jubler etter at Messi scoret for Barcelona mot Athletic Bilbao. Foto: Andres Kudacki / AP
(VG Nett) (Athletic Bilbao-Barcelona 0-3) Barcelona spilte vakker fotball i en omgang og kontrollerte den andre. I Pep Guardiolas siste kamp vant de den spanske cupen.

Denne saken handler om:

Barcelona var det beste laget igjennom hele kampen, og spilte til tider den vakre fotballen Pep Guardiola er kjent for å ha etablert i Barcelona. Dermed kunne de smykke seg med cuptittel nummer 26.

-Dagens kamp ble på mange måter et monument over mye av det Pep har skapt. Du kan ikke spille mye bedre enn hva Barcelona gjorde første 30 minuttene, sier Lars Tjærnås til VG Nett.

- Epoken under Pep blir stående blant de aller største i fotballhistorien. Han kan bli sammenlignet med de fleste av de beste, legger Tjærnås til.

Athletic hang ikke med

Barcelona kontrollerte store deler av første omgang, og lå hele tiden et skritt eller to foran Athletic Bilbao.

- Athletic opplevde det stort sett alle har opplevd mot Barcelona under Pep Guardiola, nemlig at det går så fort at de var der ballen var to sekunder tidligere, sier Tjærnås videre.

Han skryter av måten Barcelona fremstod og spilte mot Athletic, særlig den intelligente bevegelsen uten ball. Og den knallharde jobbingen i forflytningen defensivt.

- I kveld så Barcelona ekstremt fulladet ut, og aller best var de som er landslagsaktuelle, sier han videre.

Scoret etter to minutter

Det gikk bare drøye to minutter av finalen mellom Athletic Bilbao og Barcelona før katalanerne gikk opp i ledelsen. Pedro fikk ballen på venstrefoten etter litt klabb og babb foran mål etter en corner. Han lader skuddfoten og limer ballen i målet.
Målet kom etter at Barcelona hadde hatt to store muligheter allerede det første minuttet.

GULL Barcelona-spillerne jublet heftig etter at Copa del Rey-gullet var sikret. Her feirer Pedro Rodriguez sammen med sine lagkamerater. Foto: Joseba Etxaburu / Reuters
GULL Barcelona-spillerne jublet heftig etter at Copa del Rey-gullet var sikret. Her feirer Pedro Rodriguez sammen med sine lagkamerater. Foto: Joseba Etxaburu / Reuters

Etter 9.53 scorer Barcelona igjen. Denne gangen var det Lionel Messi som scoret for katalanerne. Han fikk ballen av Andrés Iniesta og tar med seg ballen til omtrent død vinkel. Han finner en åpning og limer ballen i nettaket.

Barcelona fortsatte målfesten og slapp ikke Athletic Bilbao til de store sjansene. Etter 24 minutter scorer Pedro sitt andre for kvelden. Ballen blir lagt igjen av Xavi, og Pedro kommer til skuddlege og skyter i mål. Gorka Iraizoz i Bilbao-målet kaster seg, men når ikke frem til skuddet fra Pedro.

- Andre omgang måtte nesten bli sånn. Det var på mange måter avgjort allerede etter første omgang, sier Tjærnås videre.

Kontrollerte i andre omgang

Barcelona var det klart beste laget igjennom første omgang, kom til flest sjanser og scoret også de tre eneste målene. Pep Guardiola så uberørt ut igjennom hele første omgang og feiret scoringene slik han pleier å gjøre. Det var ingenting som viste at dette var Guardiolas siste kamp i førersetet.

Athletic Bilbao jobbet seg til en kjempesjanse i begynnelsen av andre omgang, men det var Barcelona som hadde det spillemessige overtaket også i denne omgangen.

Barcelona ble litt mer stillestående i den siste omgangen, og det gjorde at Athletic kom til noen brukbare muligheter. Men katalanerne kontrollerte seg igjennom resten av kampen og vant komfortabelt 3-0.

Gule kort: Athletic Bilbao: Markel Susaeta (40), Andoni Iraola (43). Barcelona: Xavi (66), Andrés Iniesta (71)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball