Hovedinnhold

Atlético stoppet tapsrekken mot Barcelona

(Atlético Madrid - Barcelona 0-0) Atlético Madrid hadde tapt seks strake kamper mot Barcelona i La Liga, men slapp scoringskåte katalanere knapt til en eneste målsjanse i toppoppgjøret.

Denne saken handler om:

De to lagene hadde scoret 100 mål til sammen på de første 18 serierundene, men da de møttes til kamp om tabelltoppen på Vicente Calderón endte det målløst.

- Vi fikk den kampen vi ønsket oss, selv om det er tøft å jage ball i 45 minutter. Det var de to beste lagene i La Liga i øyeblikket som møttes, og vi er fornøyde med resultatet, konstaterer Atlético-kaptein Gabi, ifølge football-espana.net.

VG LIVE:  Fyldig referat fra kampen

Vintermester

Det var nok uansett trolig en ikke involvert tredjepart som var aller mest fornøyde med utfallet: Real Madrid. Vinner hvittrøyene borte mot Espanyol i morgen, vil de bare være tre poeng bak den mest toneangivende duoen i La Liga denne sesongen.

Begge holder et skjema til 100 poeng ved sesongslutt etter å ha sanket 50 poeng hver i første halvdel. Barcelona kan dermed smykke seg med den høyst uoffisielle tittelen «vintermester» i spansk toppdivisjon.

- Det betyr ingenting. Ingen husker hvem som blir «vintermester». Jeg foretrekker å bli «sommmermester», sier trener Gerardo Martino avfeiende.

Første bortepoeng

Samtidig stoppet Atlético tapsrekken mot Barcelona på seks strake kamper, den lengste i klubbens historie.

- Atlético kommer til å kjempe om ligatittelen helt inn, spår Martino.

Barcelona ble på sin side det første bortelaget som har tatt poeng på Vicente Calderón så langt denne sesongen.

- Det var en veldig jevnspilt og veldig intens kamp. Atlético er et strålende lag. De har en annerledes spillestil, men de gjennomfører den på en perfekt måte, sier Barcelonas midtbanegeneral Xavi, ifølge football-espana.net.

Sparte Messi og Neymar

Gjestene startet med både Lionel Messi og Neymar på benken, men selv med friske ben på sine to farligste angrepsvåpen etter hvilen, klarte de ikke bryte ned et kompakt, disiplinert og robust hjemmeforsvar.

- Messi og Neymar var ikke klare til å fullføre en hel kamp. Derfor startet de begge på benken. Leo ble byttet inn tidligere enn det vi hadde planlagt med etter at (Andres) Iniesta fikk en smell, forklarer Martino.

I stedet var det vertene som kom til kampens beste muligheter, og ingen var nærmere enn det Diego Costa var drøyt 27 minutter ut i første omgang, men toppscoreren var noen små hundredeler for sent ute da Miranda stusset en corner videre mot bakre stolpe.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball