Hovedinnhold

Sogndal sliter med å score: - Skulle gjerne hatt Zlatan

** Sogndal-spissene savner nettsus - har fem mål på 41 eliteseriekamper
** Ulrik Flo: - Sogndal har alltid manglet en typisk goalgetter

SCORINGSTRØBBEL: Malick Mane, Ulrik Flo, Tore Andrè Flo og Tonny Brockmann Christensen har ikke opplevd så altfor mange scoringsjubler denne sesongen. T.h. trener Jonas Olsson. Foto: NTB Scanpix/VG Nett montasje
SCORINGSTRØBBEL: Malick Mane, Ulrik Flo, Tore Andrè Flo og Tonny Brockmann Christensen har ikke opplevd så altfor mange scoringsjubler denne sesongen. T.h. trener Jonas Olsson. Foto: NTB Scanpix/VG Nett montasje
SOGNDAL (VG Nett) Sogndal sine spisser har vært alt annet enn målfarlige etter opprykket til eliteserien.

Denne saken handler om:

De hvitkledde har spilt 41 kamper siden returen til det beste selskap, men på disse kampene har lagets spisser kun fått ballen i nettmaskene fem ganger.

Ulrik Flo (23) og Tore André Flo (38) med to hver står for fire av disse, mens Malick Mane (23) har puttet én gang på 11 kamper siden overgangen fra Sandefjord i vinter.

Verken Espen Olsen (33) eller Cato Hansen (23) klarte å score før de forlot Sogndal forrige sesong, og reservene Stian Dyngeland (20) og Joakim Rudolfsen (23) venter fremdeles på nettsus på øverste nivå.

Ikke bekymret

Ulrik Flo bommet på en stor sjanse i 0-0 kampen mot Sandnes Ulf onsdag, men bekymrer seg ikke for mangelen scoringer ennå.

- Det er selvsagt godt for spisser å score mål, men det viktigste for meg er å gjøre en god figur for laget og bidra til at vi gjør det best mulig. Dessuten er det slik at Sogndal alltid har manglet en typisk goalgetter, sier Flo til VG Nett.

Men etter bare en Sogndal-scoring på 540 minutter med fotball er nevøen til Tore André og Jostein klar på at laget må øke effektiviteten.

- Vi har skapt gode sjanser både mot Brann og Lillestrøm, men manglet det lille ekstra for å få ballen over streken. Derfor må vi putte noen mål i de første kampene etter ferien for å få bedre selvbilde, sier Flo.

SCORET: Ulrik Flo fikk gleden av nettsus etter denne scoringen mot Molde i april. Foto: NTB Scanpix
SCORET: Ulrik Flo fikk gleden av nettsus etter denne scoringen mot Molde i april. Foto: NTB Scanpix

Tenker ikke nedrykk

Sogndal kjempet helt i toppen i startfasen av sesongen, men har sakte men sikkert aket seg nedover på tabellen, og kan ramle ned på kvalifiseringsplass innen EM-pausen trer i kraft.

Men det tenker spillerne i saftbygden lite på.

- Vi hadde en meget god «feeling» i gruppa etter den gode starten på sesongen, men har slitt litt etter at vi begynte å tape. Kommer vi tilbake på det sporet vi hadde tidligere skal vi klare å holde poengsnittet oppe, og da vil vi klare oss greit, sier Flo.

Olsson: - Gjerne Zlatan

Trener Jonas Olsson mister ikke nattesøvnen av at spissene hans ikke har fått ballen over streken mer enn to ganger i årets sesong.

- Jeg er mest glad for at vi skaper flere store sjanser i hver kamp. Fortsetter vi å gjøre det vil målene komme. I tillegg har vi holdt nullen i halvparten av kampene, og er et av de beste bortelagene i serien. Det har spissene en stor del av æren for, da vi forsvarer oss med hele laget, sier Olsson til VG Nett.

- Jakter dere på ny spiss i sommervinduet?

- Vi får se. Jeg skulle gjerne hatt Zlatan (Ibrahimovic), men jeg fokuserer på de som er i stallen allerede. Jeg er fornøyd med spissene vi har, sier Olsson.

- Må score mer

Lagkaptein Eirik Bakke (34) legger ikke skjul på at det nederlagsdømte laget må score for å unngå en tung høstsesong.

- Skal vi oppover på tabellen igjen må vi score mer, så enkelt er det. I det siste har uflaks og udyktighet stoppet oss, det er noe vi jobber med, sier den tidligere Leeds- og Aston Villa-proffen til VG Nett.

NB: Sogndal har begynt arbeidet med å legge kunstgress på Fosshaugane Campus. Det nye dekket vil debutere i hjemmemøtet med Fredrikstad 30. juni.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball