Hovedinnhold

Målkåt Sogndal-keeper har to annullerte på to kamper

ANGREPSVILLIG: Kenneth Udjus etter seieren over Molde i vår. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
ANGREPSVILLIG: Kenneth Udjus etter seieren over Molde i vår. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
SOGNDAL (VG Nett) Sogndal-keeper Kenneth Udjus (29) prøver «desperat» å score, men har ikke dommerne på sin side.

Denne saken handler om:

29-åringen har satt ballen i nettmaskene i begge av lagets to siste kamper, men har opplevd å få begge annullert.
Den første kom på overtid i 1-2 tapet mot Fredrikstad forrige helg. I kampens siste angrep var Udjus med frem i jakten på utligning, og fikk foten på Taijo Tenistes lange innkast. Problemet var bare at Gustav Valsvik stusset ballen videre med knyttneven i forkant, slik at dommer Kjetil Sælen korrekt måtte annullere «scoringen».

- Det var enormt skuffende, da jeg i et sekund eller to trodde at jeg hadde scoret. Det var et realt antiklimaks, sier Udjus til VG Nett.

Avblåst i luften
Men om annulleringen i Fredrikstad var korrekt, var gårsdagens på Fosshaugane Campus av det mer kontroversielle slaget.
Den noe bisarre situasjonen oppsto få sekunder før slutt i den tette kampen, som Sogndal vant 1-0. Tromsø-keeper Benny Lekstrøm var med opp på bortelagets corner fire minutt på overtid, og endte opp med å heade ballen rett i fanget på kollegaen i Sogndal-buret.

Med tomt bur på motsatt side banket Udjus ballen avgårde, rett i det åpne målet. Men dommer Ken Henry Johnsen blåste av kampen mens lærkulen var i lufta, slik at heller ikke denne scoringen ble godkjent.

- Skuffende

TIL LILLESTRØM: Kenneth Udjus blir intervjuet etter kampen mot Haugesund i sommer. Foto: Jan Kåre Ness, NTB/Scanpix
TIL LILLESTRØM: Kenneth Udjus blir intervjuet etter kampen mot Haugesund i sommer. Foto: Jan Kåre Ness, NTB/Scanpix

- Det er selvsagt litt skuffende at den ikke vart godkjend. Jeg fikk et rent og deilig treff, og ballen hadde fantastisk retning. Det hadde vært dødsgøy å score, sier en lattermild Udjus til VG Nett.

Han tar lett på det hele siden Sogndal likevel sikret seg tre svært viktige poeng i kampen mot nedrykk, mener likevel Johnsen burde latt scoringen stå.

- Jeg så på han (Johnsen) før jeg skjøt ut, og han gjorde ingen tegn til å blåse av kampen. Men så blåste han da ballen var halvveis over banen, i luften. Han burde ventet litt til, sier Udjus til VG Nett.

Flere forsøk
Den Lillestrøm-klare keeperen mener Sogndal viste at de kan overleve i eliteserien etter å ha slått medaljekandidaten fra nord.

- Dette var en utrolig viktig seier for oss. Vi kjempet med nebb og klør, jobbet som et lag og lå kompakt sammen. Laget sprakk litt opp etter at vi fikk Azar (Karadas, journ. anm) skadet, men Tromsø skapte ikke all verden. Dette viser at vi blir å regne med fremover, sier sørlendingen til VG Nett.

- Blir det flere scoringsforsøk i sluttfasen av sesongen?

- Helt klart. Å score mot Brann i siste serierunde hadde ikke vært dumt, sier Udjus, som spilte for bergenserne mellom 2007 og 2011.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball