Hovedinnhold

Skuffet Hoftun må bli i RBK

Erik Hoftun var lovt av RBK å bli den eneste spilleren som skulle få dra midt i sesongen i år. I stedet fikk Vegard Heggem dra, mens Hoftun må bli på Lerkendal etter at RBK sa nei til Venezias siste tilbud på ti millioner norske kroner.
- Jeg er skuffet. Hadde inntrykk av at dette skulle falle på plass, men nå er toget gått, sier Erik Hoftun som kommer til å skrive under på en femårskontrakt med RBK.

Den italienske klubben hadde lagt inn et bud på 15 millioner kroner på RBK-stopperen før Hoftun reiste til VM. Rosenborg hadde gitt Hoftun aksept på tilbudet, men ville vente til etter VM i håp om at Hoftuns markedsverdi ville øke ytterligere.

- Det ville vært dumt å selge Erik før VM. Derfor ble det ikke underskrevet noen avtale da, sier Rune Bratseth.

Under VM var det flere ganger kontakt mellom Hoftun og Venezia og italienerne opprettholdt denne interessen inntil VM var slutt. Da var tilbudet endret til ti millioner og det ville ikke RBK akseptere. - Helt uaktuelt og det var Erik innforstått med, sier Rune Bratseth.

- Dere hadde lovt Erik at han skulle få gå denne gang?

- Det er ikke feil, men da må prisen samsvare med varen, og det gjør den ikke i dette tilfellet, sier Bratseth.

Stille

Siden har det vært stille og Hoftun innrømmer nå at avtalen burde vært undertegnet før VM. - I etterpåklokskapens ånd skulle selvsagt det vært gjort. Alt lå til rette for en god avtale både for meg og familien, sier Erik Hoftun.

I januar i fjor la AC Milan inn et tilbud på 12 millioner på RBK-spilleren. Det tilbudet stoppet RBK kontant.

- Føler du deg ført litt bak lyset nå?

- Alt av det som er blitt sagt knyttet til en mulig overgang er vel ikke helt blitt holdt. Men det er Venezia som har skuffet meg mest. At de trakk det første tilbudet som RBK var villig til å akseptere, var mest overraskende og bittert, sier Hoftun som nå isteden går i gang med husbygging på Byåsen i Trondheim.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball