Hovedinnhold

Rodgers storfornøyd med Ajers utvikling: - Venter oss veldig mye

<p>FÅR ROS: Kristoffer Ajer får ros i Celtic, og det av selveste sjefen.</p>

FÅR ROS: Kristoffer Ajer får ros i Celtic, og det av selveste sjefen.

Foto: Clodagh Kilcoyne, Reuters
Kristoffer Ajer imponerte da Celtic vant toppkampen mot Aberdeen 3-0 lille julaften. Etterpå snakket manager Brendan Rodgers seg varm om nordmannens utvikling.

Denne saken handler om:

– Jeg synes han var strålende. Han er rask, han kan føre ballen og åpne rom, og dere ser hvordan han vinner i lufta. Vi venter oss veldig mye av ham, sa manageren.

Ajer fikk begrenset spilletid tidligere i høst, men ble hentet inn i laget etter 0-4-smellen mot Hearts forrige helg. Det var Celtics første tap mot skotsk motstand på 70 kamper.

Siden har 19-åringen imponert i to seierskamper mot Partick Thistle og serietoer Aberdeen.

Les også: Ajer lovprises av lagkompis

Julaftens fotballhøydepunkt - her skrur han corneren rett inn:

Old Firm

– Jeg bryr meg ikke om hvor gammel en spiller er, jeg tar bare ut det beste laget for å få et resultat, sa Rodgers på spørsmål om Ajer. Han ble også spurt om det er aktuelt å bruke unggutten i Old Firm-kampen mot Rangers lille nyttårsaften.

– Jeg ville ikke nøle med det. Han har alle kvalitetene som skal til. Det handler bare om å gi ham erfaringen, sa Rodgers.

Det er tett juleprogram også i skotsk eliteserie. Celtic gjester Dundee 2. juledag før Rangers kommer på besøk 30. desember.

Les også: NIFs Ajer-tabbe - tapte vunnet kamp

Tiden er inne

– Jeg sa det til alle spillerne i garderoben etter kampen: Denne gutten var bare 18 da jeg kom hit, og alt han trengte var litt fotball for menn. Vi sendte ham til Kilmarnock, og han gikk i en god skole hos Lee McCulloch og Lee Clark. Da han kom tilbake i sommer var han en mann, sa Rodgers om Ajers leieopphold forrige sesong.

– Han hadde utviklet seg fysisk, og han fikk prøve seg i mesterligaen tidlig i sesongen. Nå er tiden inne. (NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball