Hovedinnhold

Stabæk reagerer på Sokolowski-uttalelser:

– Vi tar fullstendig avstand fra slike holdninger

DILEMMA: Thomasz Sokolowski kan redde sin gamle arbeidsgiver Brann neste helg. Det vet han ikke om han vil. Her under eliteseriekampen mellom Stabæk og Brann i Bergen tidligere i år.
DILEMMA: Thomasz Sokolowski kan redde sin gamle arbeidsgiver Brann neste helg. Det vet han ikke om han vil. Her under eliteseriekampen mellom Stabæk og Brann i Bergen tidligere i år. Foto: Marit Hommedal, NTB scanpix
NADDERUD (VG) (Stabæk - Haugesund 0-1) Tidligere Brann-spiller Tomasz Sokolowski (29) kan være med å redde Rikard Norlings menn. Det vet han ikke om han vil.

Denne saken handler om:

Etter gårsdagens Tippeliga-runde er det klart at nedrykksstriden avgjøres neste helg, når Sogndal får besøk av Stabæk og Brann gjester Haugesund. Akkurat nå ligger førstnevnte på direkte nedrykksplass, mens Brann klatret opp til kvalikposisjon etter hjemmeseieren i går.

Stabæk-triumf i saftbygda vil innebære at Brann-trener Rikard Norlings mannskap ender på kvalifiseringsplass, uavhengig av hvordan det går i Haugesund.

Tomasz Sokolowski kan altså berge sin tidligere arbeidsgiver Brann, uten at det er noe han virker overbegeistret for:

– Jeg kan plutselig stå på blank goal, dempe ballen og vurdere om jeg skal trille den over streken eller ikke.

Stabæk-spilleren tar en lang pause før han fortsetter:

– Jeg får representere Stabæk-emblemet de 90 minuttene og sørge for at vi vinner.

– Skulle du helst sett at du ikke var i den posisjonen nå før den siste runden?

– På en måte så skulle jeg ha tatt to gule kort i dag, eller direkte rødt, eller... Neida, jeg er glad for at jeg er frisk og tilgjengelig.

Vurderer vraking

Dette får klubben til å reagere:

– Vi tar fullstendig avstand fra slike holdninger, sier pressekontakt Hilde E. Håve til VG.

Hun vil ikke uttale seg om hvilke konsekvenser Sokolowskis uttalelser får, men henviser til sportsdirektør Inge Andre Olsen. Overfor BT har Olsen sagt følgende:

– Har vi spillere som ikke er «til stede», som ikke er klare for å prestere, må vi vurdere om det er riktig å bruke spilleren. Den vurderingen gjorde vi med Magne Hoseth før semifinalen i cupen mot hans gamle klubb. Molde, og da landet vi på at han var skikket til å spille.

Fristilt fra Brann

29-åringen ble fristilt fra sin kontrakt med Brann i sommer, og han hadde ikke sett for seg at det kunne ende slik med laget han forlot:

– Absolutt ikke. Da den nye hovedtreneren ble ansatt og kom til Bergen, ble det snakket åpent om medaljer og helst gull.

– Man kan ikke gjemme seg bak at det er en fin, stor by, og at de har Norges beste fans, og Ulriken og Fløyen, og alt av ting rundt, men man må fortjene å være i ligaen.

– Håper du at Brann blir i Tippeligaen?

– Det har jeg ingen kommentar til. De har havnet i denne situasjonen av en grunn.

Kjedelig i Bærum

VG Live:Les utfyllende referat her!

0Stabæk
0Haugesund

Sokolowski ble byttet ut etter 72 minutter da Haugesund vant fortjent på Nadderud i går kveld. Det var en kamp hvor absolutt ingen imponerte, og Christian Gytkjærs straffescoring i andre omgang ble kampens eneste mål.

Magne Hoseth måtte ut med skade tidlig i den første omgangen, og hverken Jon Inge Høiland eller Fredrik Brustad, som begge spilte sin siste kamp foran hjemmepublikummet på Nadderud, fikk til noe som helst.

Gjestene virket også umotiverte og klare for ferie, men de var hakket bedre, og det er lite å si på at alle poengene ble med tilbake til Haugesund.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball