Hovedinnhold

Skarsfjord: - Spillerne må ha tunnelsyn

TAR OVER: Rune Skarsfjord (til venstre) har tatt over hovedtrenerjobben i Brann, og etterfølger Steinar Nilsen (til høyre). Foto: Scanpix
TAR OVER: Rune Skarsfjord (til venstre) har tatt over hovedtrenerjobben i Brann, og etterfølger Steinar Nilsen (til høyre). Foto: Scanpix
BERGEN/OSLO (VG Nett) Rune Skarsfjords viktigste beskjed i sin første trening som hovedtrener, var at spillerne kun måtte fokusere på Hønefoss-kampen mandag.

Denne saken handler om:

I dag ble det klart at Steinar Nilsen forlater hovedtrenerjobben i Brann. Det etter å blant annet ha møtt motbør i sin egen spillergruppe.

Da spillerne møtte pressen etter dagens trening, ville ingen av dem snakke noe særlig om den sparkede treneren. Akkurat slik fungerende hovedtrener Rune Skarsfjord ba dem om da han ledet Branns første trening etter Nilsen-exiten.

Kampen blir svært viktig for Brann, som kun ligger to poeng foran nettopp Hønefoss, som er på 15. og nedrykksplass.

- Jeg har hatt fokus på at spillerne må ha tunnelsyn frem mot kampen mandag. De må stenge ute alt annet, sier Skarsfjord.

Det hadde tydeligvis spillerne tatt til seg. Cato Guntveit svarte, uansett spørsmål, det samme:

- Vi har kamp mot Hønefoss om to dager. Det er det eneste vi tenker på.

VG Nett-leser:
- Brann-spillerne har ingen stolthet eller ære
Diskutér saken

Fulgte saken via mediene

Erik Mjelde forteller at spillerne først i dag morges fikk vite om Nilsens avgang, og at de ellers har fulgt saken gjennom mediene.

- Jeg tror mediene visste mer enn oss i går kveld. Vi ble først informert før treningen i dag tidlig, sier Mjelde.

Han uttalte seg positivt om den nylig avgåtte treneren, kun timer etter Nilsens avgang.

- Jeg ser på Steinar Nilsen som en rakrygget, knalltøff trener, som er flink på sine områder, sier Mjelde.

- Jeg vil alltid huske ham som mannen som ga meg sjansen til å spille på øverste nivå, sier Yaw Ihle Amankwah.

Takket fansen

Håkon Opdal nøyde seg med å si at dagens trening hadde vært veldig god og med høy intensitet. Det etter at et av punktene i spillernes vurdering av Nilsen, var at treningene ikke holdt et høyt nok nivå.

Over 50 Brann-supportere hadde møtt opp på dagens trening, for å vise sin støtte til klubben i sitt hjerte. «I medgang og motgang», lød et av bannerne som fansen hadde hengt opp ved treningsfeltet på Nymark.

- Det viser at publikum er med oss. Vi kunne gjerne hatt så mye folk på trening hver gang. Du gir litt ekstra når folk er og ser på, sier Mjelde.

- Jeg er imponert over at fansen møter frem i dag. Det betyr mye for hele laget. Med å møte opp her, viser de at de er Norges beste supportere. De kommer hit og støtter oss, selv om vi spilte en elendig kamp mot Fyllingen, sier Erik Huseklepp.

Eirik Bakke forlot treningen tidligere enn de øvrige, men avsluttet med å takke hver og en av de fremmøtte supporterne personlig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STØTTEBANNER: Brann-supporterne viste sin støtte til klubben under treningen lørdag. Foto: Thomas Brakstad
STØTTEBANNER: Brann-supporterne viste sin støtte til klubben under treningen lørdag. Foto: Thomas Brakstad

Føler støtte

Nå håper Mjelde at laget tar med seg den positive energien inn i mandagens kamp mot Hønefoss.

- Jeg ville aldri tippet mot et lag som nettopp har fått ny trener, sier Mjelde.

Selv føler Skarsfjord at han har støtte i spillergruppen.

- Det er sikkert noen som synes jeg er flink, og andre som synes jeg ikke er flink. De som synes jeg ikke er flink, er vel de som sitter på benken, sier Skarsfjord og ler.

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball