Hovedinnhold

Scoret Huseklepp årets mål?

TELENOR ARENA (VG Nett) (Stabæk-Brann 2-1) Erik Huseklepp kopierte Eric Cantona, men Brann tapte for Stabæk.

Denne saken handler om:

VG LIVE:Se høydepunktene fra kampen her!

Med en elegant chip over Jon Knudsen meldte Erik Huseklepp seg på i kampen om årets mål i eliteserien, men med to Stabæk-scoringer hjalp ikke kunstverket for Brann, som måtte dra hjem til Bergen uten poeng.

- Jeg synes vi spiller en bra bortekamp, men dessverre får vi ikke med oss ett poeng, sier Brann-trener Steinar Nilsen.

VGTV:Se intervjuet med Steinar Nilsen

- Kanonmatch av Huseklepp

Mens solen stekte i Oslo, fikk de 10001 tilskuerne på Telenor Arena se en underholdende fotballkamp i behagelig temperatur. Anført av en leken Erik Huseklepp (Brann) og en ballsikker Pontus Farnerud (Stabæk) rullet lagene opp flere gode angrep og etter drøyt 20 minutters spill fikk vi se det som bør være en het kandidat til årets mål:

Erik Huseklepp mottok ballen fra Jan Gunnar Solli på 20 meter, vendte bort Jon Inge Høiland og chippet ballen over Jon Knudsen og helt inne ved bakre kryss.

Sammenligningene med Manchester United-legenden Eric Cantona kom umiddelbart.

VG Nett-leser:- Var jo faktisk veldig likt Cantona sitt.DISKUTÉR SAKEN HER!

Artikkelen fortsetter under bildet!

IMPONERTE: Erik Huseklepp var hele tiden en trussel for Stabæk-forsvaret. Her utfordrer han Vegar Hedenstad. Foto: Scanpix
IMPONERTE: Erik Huseklepp var hele tiden en trussel for Stabæk-forsvaret. Her utfordrer han Vegar Hedenstad. Foto: Scanpix


VG LIVE:Se Huseklepps fantastiske scoring her!

- Han (Huseklepp) leverer en kanonmatch. I dag så jeg kjempegode prestasjoner fra ham, sier Steinar Nilsen.

Dansk utligning

Ikke lenge etter ledermålet utlignet imidlertid hjemmelaget. Christian Keller skaffet Stabæk hjørnespark og skulle selv sørge for 1-1. Hjørnesparket havnet nemlig hos Pálmi Rafn Pálmason, og på returen fra Håkon Opdal scoret danske Keller.

VG LIVE:Se Kellers utligningsmål her!

Like etter forsøkte hjemmelagets Daigo Kobayashi på det samme som Huseklepp, men japanerens forsøk gikk over mål. Omgangen fortsatt med flere gode angrep og også andreomgangen var underholdende.

To av de absolutt største sjansene sto Huseklepp og Farnerud for - med bare to minutters mellomrom. I det 67. minutt fintet Huseklepp seg fri inne i Stabæk-feltet, men Jon Knudsen reddet.

Hassan El Fakiri fikk sjansen på returen, men klarte ikke å score. Så var det Farneruds tur alene med keeper, men heller ikke svensken fikk ballen i mål.

Kvarteret før slutt slo svensken en smart frispark i beina på Kobayashi, som klinket til fra 12 meter. Rodolph Austins hode var det eneste som skilte hjemmelaget fra å ta ledelsen.

- Huseklepp alltid farlig

Så var det endelig duket for tellende resultat fra banens gigant, Farnerud. Trolig skulle situasjonen aldri ha blitt noe av, siden Brann-stopper Olafur Bjarnason lå nede etter å ha fått knottene til Mikkel Diskerud i ansiktet, men svensken fikk skyte to ganger og ble matchvinner.

Artikkelen fortsetter under bildet!

MATCHVINNER: Pontus Farnerud var i godt humør etter at han scoret vinnermålet på Telenor Arena. Foto: Scanpix
MATCHVINNER: Pontus Farnerud var i godt humør etter at han scoret vinnermålet på Telenor Arena. Foto: Scanpix


VG LIVE:Se Farneruds vinnermål her!

VG LIVE:Se Bjarnasons hodesmell her!

- Dette smakte veldig bra. Seieren var veldig fortjent. Vi trykker på på en klok og bra måte. De har Huseklepp, og det blir alltid farlig når han har ballen. Derfor må man presse med klokhet når motstanderen har en mann som ham, sier Stabæk-trener Jan Jönsson.

VGTV:Se intervjuet med Jan Jönsson her!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball