Hovedinnhold

Norling buet av banen etter hjemmeskrell mot Stabæk

* Brann med sitt sjette strake nederlag
* Utrolige Stabæk serieleder etter to runder

BERGEN (VG) (Brann - Stabæk 1-2) Franck Boli ga Rikard Norling en verst mulig start på sin trenerkarriere i Bergen da nedrykksdømte Stabæk stjal alle poengene fra Brann stadion.

Denne saken handler om:

To ganger scoret Franck Boli for gjestene som mot alle odds nå ligger som serieleder i Tippeligaen. Anført av ivorianerne Boli og Mande Sayouba vant Stabæk sin første seier i Bergen siden de sikret seriemesterskapet på Brann stadion i 2008.

Der Brann for alvor skulle reise kjerringa etter det pinlige nederlaget mot Sarpsborg 08 sist, gikk det fra vondt til verre for Rikard Norlings menn. Den karismatiske svensken som i sitt første møte med Brann og Bergen i fjor lovet gull og medaljer, står nå etter to kamper med to tap - rødtrøyenes svakeste sesonginnledning siden 2002.

- Jeg synes vi tar et steg i rett retning, men samtidig taper vi kampen så jeg vil ikke ta for store ord i munnen om at dette er kjempepositivt, for det irriterer bare de som elsker Brann unødvendig, sier Norling til VG.

På sedvanlig vis svarer svensken i langdryge retoriske setninger, tydelig skuffet etter å ha blitt pepet av banen i sin første hjemmekamp.

- Jeg kan konstatere at vi skaper mange sjanser gjennom eget offensivt spill, men vi ser også at ballen går på feil side av stolpen.

Dobbel Boli

Nedrykksdømte Stabæk ga bergenserne en sjokkstart på kampen da Franck Boli etter kun fem minutter fullstendig parkerte Markus Jonsson. Midtstopperkollega Vadim Demidov var ikke særlig bedre i det han enkelt lot seg finte vekk av ivorianeren som iskaldt satte ballen mellom bena til Piotr Leciejewski til ellevill jubel hos den tilreisende bortefansen.

TUNGT: Rikard Norling tusler av gresset på Brann stadion. Foto: Scanpix
TUNGT: Rikard Norling tusler av gresset på Brann stadion. Foto: Scanpix


Like etter pause scoret Boli igjen og sendte Stabæk opp i 2-1 da han denne gangen rundet Leciejewski etter et flott fremspill fra landsmann Luc Kassi.

Orlov åpnet målkontoen

Brann svarte minutter etter Stabæks 1-0 scoring med et skreddersydd angrep. På tre touch fra Demidov til Kasper Skaanes til Birkir Sævarsson lå ballen plantet perfekt på hodet til Orlov som med et perfekt hodestøt noterte seg for sin første scoring for Brann etter 4-millioners-overgangen fra svenske Gefle.

Ikke siden 2003 har Brann tapt en hjemmepremiere i Bergen, da Rosenborg ydmyket Brann med 6-1 i andre serierunde. Norlings hjemmedebut fortonet seg som et ellevilt sjansebonanza der Erik Huseklepp, Kristoffer Barmen og Jakob Orlov hadde alle utallige eventyrlige muligheter til å vinne kampen, men en svært opplagt Mande Sayouba reddet på det mulige og det umulige til et mer og mer frustrert hjemmelag.

Brann står nå med seks strake tap, hvorav de to siste i Tippeligaen.

- Det er bare å jobbe videre. Det var ikke noe særlig til forsvarsspill vi viste i dag. Det er ikke bare utur at vi ikke setter sjansene våre, og defensivt gjør i hvert fall jeg to store feil i dag som det blir to mål av. Da vinner man heller ingen matcher, sier Brann-stopper Markus Jonsson til VG.

PS! Brann-utleide Tomasz Sokolowki mottok høy pipekonsert da han ble byttet inn i andre omgang for Stabæk. Midtbanespilleren provoserte Brann-fansen voldsomt da han angivelig skal ha smilt og sagt «herlig» etter at han fikk vite at Brann tapte 0-3 mot Sarpsborg 08.

OVERRASKET I BERGEN: Stabæk-spillerne kunne juble for to mål og tre poeng i Bergen. Foto: Scanpix
OVERRASKET I BERGEN: Stabæk-spillerne kunne juble for to mål og tre poeng i Bergen. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball