Hovedinnhold

Marerittstart for Brann-treneren

* Vålerengas vrakgods sørget for Sarpsborgs drømmestart
* Vadim Demidov sa unnskyld til Brann-fansen etter åpningstapet

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg - Brann 3-0) Rikard Norling fikk en marerittstart som Brann-trener på Sarpsborg stadion i kveld.

Denne saken handler om:

Svensken måtte se sitt nye lag bli ydmyket av Sarpsborg, som så vidt reddet plassen i Tippeligaen sist høst - men som gikk til topps på tabellen etter serieåpningen.

- Jeg er ikke fornøyd med hvordan vi fremsto i dag, men ting tar tid. Jeg er sikker på at vi blir bedre, sier Brann-stopper Vadim Demidov til VG.

Etter kampen gikk han bort til Brann-fansen og beklaget innsatsen sammen med lagkameratene.

- Det skulle bare mangle. Vi er et lag i utvikling som kommer til å bli bedre. Det er greit med en smell, men vi bør ikke la det skje igjen. Jeg tror fansen er tålmodige og ser at vi har mange unggutter som kommer til å blomstre, sier Demidov.

- Jeg syns Sarpsborg var bedre enn oss. Vi gjorde et forsøk i andre omgang. Det holdt i åtte til ti minutter inntil vi fikk en ny straffe mot oss, men jeg kan ikke si noe på innsatsen. Man må ta det på alvor det som skjedde i dag. Samtidig skal man ikke gjøre det for stort. Det er min jobb å utvikle spillet og spillerne. Det behøves, kan man vel si, sier Norling til TV 2.

VIF-vrakgods

Vålerenga hadde ikke bruk for Aaron Samuel og Bojan Zajic, men det har så absolutt Sarpsborg. Med disse to i spissen vant østfoldingene overbevisende over gjestene fra Bergen.

VG LIVE: Vi fulgte kampen direkte her! 

Zajic gjorde 1-0, siden scoret Samuel på to straffespark - begge ganger etter at han selv hadde blitt lagt ned innenfor 16-meteren, først av keeper Piotr Leciejewski før pause, så av Vadim Demidov i 2. omgang.

Samuel scoret også det som kunne ha vært 4-0, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

AVGJORDE: Aaron Samuel feirer foran Sarpsborg-fansen. Foto: Scanpix
AVGJORDE: Aaron Samuel feirer foran Sarpsborg-fansen. Foto: Scanpix


Da Norling kom til Bergen i vinter, ble han blant annet omtalt som «Messias». Svensken kom som den meritterte treneren som skulle frelse Brann og lede klubben til gull.

Men åpningen kunne ikke ha blitt verre for den nye Brann-sjefen.

- Brann henger ikke med på tempoet til Sarpsborg, uttalte Egil Olsen som sidekommentator under TV2-sendingen.

- De har vært en skuffelse både defensivt og offensivt, sa Drillo på slutten av kampen.

Som Molde

Trøsten for Norling får være at Molde tapte 3-0 borte mot Sarpsborg 08 i Solskjærs første sesong. Det endte som kjent med ligagull.

Sarpsborg-trener Brian Deane hadde atskillig større grunn til å smile. Bojan Zajic ser ut til å bli en viktig forsterkning for Østfold-laget, og foran ham er Aaron Samuel en giftig spiss. Lenger bak på midtbanen spilte Steffen Ernemann en stor kamp.

Brann-spissene Erik Huseklepp og Jakob Orlov klarte sjelden å skape trøbbel for Sarpsborg-forsvaret, der Ole Heieren Hansen og Martin Thømt Jensen spilte godt som stoppere.

Etter 0-2 ved pause var det ventet et stormløp fra Brann i 2.omgang, men da Sarpsborg gikk opp til 3-0 allerede etter åtte minutters, var kampen i realiteten avgjort.

- I andre omgang viste vi litt av det vi ønsker å få til, men det var for sent. Jeg laget blant annet en dum straffe. Det kommer mange slike kamper til, men vi må være mer tilstede i dullespillet, sier Demidov, som svarer ja på spørsmål om han tror Brann kan vinne Tippeligaen.

- Det kan vi absolutt. Vi er kanskje ikke vant med å ha de ambisjonene vi har i år, og det ligger nok mye i hodet i dag.

Sarpsborg har en rekke spennende typer og tør å spille god fotball, men de fleste eksperter har likevel tippet at østfoldingene også denne sesongen må kjempe for å overleve.
Til høsten får vi svaret på om de får rett i det...

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball